Labskous / labskaus

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 grote uien fijn gesneden
  • blikje corned beef
  • potje bietjes
  • zout en een beetje peper
  • 2 gebakken eieren
  • 2 grote zoetzure augurken 
  • tafelazijn
  • zure haring naar wens 
  • 1 kg aardappelen,
  • 2 grote uien fijn gesneden,
  • blikje corned beef,
  • potje bietjes,
  • zout en een beetje peper,
  • 2 gebakken eieren,
  • 2 grote zoetzure augurken ,
  • tafelazijn,
  • zure haring naar wens 

Benodigheden

  • Tip: In plaats van corned beef kun je ook dun gesneden en gesnipperd pekelvlees gebruiken

Bereiding

  • Kook de aardappelen met wat zout. Bak vervolgens de uien glazig in een beetje boter en voeg de blokjes corned beef erbij evenals de klein gesneden bietjes. Giet er tot slot een klein scheutje azijn bij. Om de labskous af te maken schep je fijngesneden augurkjes, de gekookte aardappelen en de mix van uien en corned beef doorelkaar. Roer alles goed door elkaar en voeg er wat zout en ruim peper aan toe. Proef het gerecht en voeg, naar smaak, nog wat azijn toe. Tot slot wordt alles goed doorelkaar gestampt. Afhankelijk van de hoeveelheid bietjes krijg je dan een mooie roze-rode stamppot met een wat fris-zurige smaak

  • Serveer de labskous op een bord samen met de gebakken eieren, de augurken en eventueel een haring. Deze haring kun je er trouwens ook in kleine stukjes gesneden doorheen scheppen. 

  • Wijn naar keuze, maar erg lekker met een glas koud bier 

Terug naar boven