Maak eerst de groenten schoon en snijd ze zoals beschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Wrijf de kippenvleugeltjes goed in met het zout en de peper en haal ze vervolgens door de bloem. Verhit de olijfolie en bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en leg ze dan even in een schone kak apart. Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm. Voeg wanneer de ui beging te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet het mengsel dan over de kippenvleugeltjes. Laat dit minstens 3 uur intrekken (langer mag ook), af en toe omscheppen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer het gerecht in witte of zwarte schalen in de toonbank, met eventueel gebakken krielaardappeltjes er apart bij. Of het gerecht in oven of magnetron bakjes presenteren
Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is). Verhit de krielaardappeltjes in een pannetje op het vuur bij matige hittebron eventueel wat boter of olie om de krielaardappeltjes wat smeuïger te maken. Borden goed voorverwarmen en op de borden serveren.
Foto: ©Elena Shashkina/Shutterstock.com