Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Uien en knoflook schillen en fijn hakken. Peterselie schoon spoelen, droog slaan en fijn hakken. Met een dunschiller de schil van de paprika dun schillen. Paprika doorsnijden, zaadjes en kern verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De ananas schillen, in ca. 1 cm dikke plakken snijden, deze plakken halveren en het vaste middelstuk verwijderen.
De kipfilets in niet te kleine stukken snijden en in een koekenpan met de olijfolie heel even aanbakken (ca. 2 minuten), de kipfilets blokjes uit de pan nemen en laten rusten. De ananasschijven in een koekenpan met 15 gram boter aan beide kanten aanbraden en met peper uit de molen kruiden.
In dezelfde pan 15 ml olijfolie verhitten uien en knoflook aanfruiten, paprika blokjes toevoegen en mee aanfruiten. De curry poeder erover strooien heel goed vermengen. Met de bloem bestrooien en de kippenbouillon en de kokosmelk toevoegen. De saus ca. 3 minuten zachtjes laten doorkoken. De kipfilet blokjes en de basilicumblaadjes toevoegen vermengen en nog eventueel opsmaak brengen.
Het Curry kipfilet gerecht met de gebakken ananas op warme borden serveren. Hierbij past uitstekend Basmatirijst.
Foto: ©Nopphadon Jantranapaporn/Shutterstock.com