Lotharingse quiche van bladerdeeg

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg of korstdeeg
  • 2 el blank paneermeel
  • 20 zacht uitgebakken plakjes gerookt mager ontbijtspek
  • ¼ liter room
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • Gruyère kaas voor de bodem
  • 5 plakjes bladerdeeg of korstdeeg,
  • 2 el blank paneermeel,
  • 20 zacht uitgebakken plakjes gerookt mager ontbijtspek,
  • ¼ liter room,
  • 3 eieren,
  • Snufje zout,
  • Gruyère kaas voor de bodem

Benodigheden

  • Taartvormen met een diameter van 20 tot 24 cm

Bereiding

  • Diepgevroren deeg ontdooien; rol het deeg tot een ronde lap die rondom ca. 2 cm breder is dan de omvang van de taartvorm. Vet de taartvormen in met iets boter en beleg die met het uitgerolde deeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi het oppervlak licht met het blanke paneermeel.

  • De taartbodem flink bestrooien met geraspte gruyère kaas en daarop de plakjes ontbijtspek leggen. Room samen met de eieren met een snufje zout loskloppen tot een homogeen mengsel en dit over de speklapjes gieten.

  • De Lotharingse quiche kan men zo in de diepvries plaatsen en op voorraad houden. Naar behoefte kan men daarvan nemen en afbakken wanneer dat nodig is. Bak ze gedurende ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven op 225˚C. De vulling dient gestold te zijn en de bodem gaar, anders nog ca. 10 minuten terugzetten in de oven. Deze quiche kan vanuit de diepvries, als bake-off, worden verkocht. De consument kan ze afbakken zoals hierboven is beschreven. De slager kan de quiche ook direct na het maken afbakken. Ook hier afbakken als eerder is beschreven.

Terug naar boven