Kalfssteak met spekreepjes

Ingrediënten

  • Winkelklare kalfssteaks van bovenbil of bloemstuk, 2,5 cm dik.
  • Dunne plakjes gerookt mager ontbijtspek (normale dikte).
  • 120 ml olijfolie
  • Witte peper naar smaak
  • Winkelklare kalfssteaks van bovenbil of bloemstuk, 2,5 cm dik.,
  • Dunne plakjes gerookt mager ontbijtspek (normale dikte).,
  • 120 ml olijfolie,
  • Witte peper naar smaak

Bereiding

  • Maak aan beide zijden van de steaks 3 à 4 schuine sneden in de breedte, ca. 0,5 cm diep; niet te diep, zodat je niet door het vlees heen gaat of het lapje dreigt uiteen te hangen. Snijd het spek in dunne reepjes of rol elk plakje apart strak op en steek die in de insnijdingen van de steaks. Druk ze vast met de palm van de hand. Bestrooi het vlees naar smaak met peper en bestrijk de steaks helemaal met olie.

  • Kalfsteaks met spek op de barbecue: leg ze op een rooster boven gloeiende kolen (zeer heet vuur); zodra de onderkant is dichtgeschroeid het vlees direct keren (zo houden we het sap zoveel mogelijk in het vlees). Draai de steak daarna regelmatig om tijdens het roosteren. De bereidingstijd zal bij een dikte van 2,5 cm ongeveer 5 minuten per kant zijn (dus 10 minuten in totaal bij regelmatig keren). Het vlees moet nog sappig zijn. Serveer er tomatensalade met ui en stokbrood bij.

Terug naar boven