27-november-2024 |
Zes foodhelden van 2024 geëerd voor hun impact

Zes foodhelden van 2024 geëerd voor hun impact

Tijdens een bijeenkomst van de Food100 werden vrijdag zes Foodhelden van 2024 geëerd voor hun uitzonderlijke bijdragen aan een toekomstbestendig voedselsysteem. Deze innovators, geselecteerd uit de Food100-lijst, zetten zich in voor een gezondere, duurzamere en socialere voedselketen. Hun werk varieert van innovatieve productontwikkeling tot activisme en landbouwvernieuwing, en hun impact blijft niet onopgemerkt.

Inspirerende aanjagers van verandering

De Food100-lijst biedt jaarlijks een podium aan de 100 meest invloedrijke voedselveranderaars van Nederland. De lijst is opgesplitst in 50 jonge talenten onder de 35 jaar en 50 ervaren impactmakers boven die leeftijd. Dit jaar lag de nadruk sterk op diversiteit, aldus juryvoorzitter Lisanne van Oosterhoud. Onder de uitblinkers zijn onder andere Collin Molenaar van Wakker Dier, die met confronterend activisme de eiwittransitie aanjaagt, en Iris van Beers, oprichter van Mixblik, die culturele diversiteit en sociale betrokkenheid combineert met duurzaamheid.

Leiderschap en innovatie in elke schakel

Bij de ervaren impactmakers is Hille van der Kaa, CEO van Those Vegan Cowboys, een opvallende naam. Haar werk met precisiefermentatie brengt kaas zonder koe binnen handbereik. Even indrukwekkend is Thibaud van der Steen van No Waste Army, die voedselverspilling bestrijdt met schaalbare oplossingen. Ook boerin en biodiversiteitactivist Marrit Kyung Ok Schakel krijgt lof voor haar pionierswerk in regeneratieve landbouw en culturele diversiteit.

Met de erkenning als Foodheld van 2024 willen de initiatiefnemers van de Food100 anderen inspireren om ook bij te dragen aan een eerlijker en duurzamer voedselsysteem. De volledige lijst is te vinden op food100.nl/2024.

Terug naar boven