Smaakmakers koken met specerijen
Kleur, geur, pit en natuurlijk smaak: specerijen zijn dé smaakmakers van de keuken. Met een simpele snuf, een goede vleug of een geurig stokje maak je eenvoudig bekende gerechten heel bijzonder. Specerijen zijn puur natuur met 100% smaak en elk met een eigen karakter. Michiel Sloff ging op ontdekkingstocht en zette alle specerijen op een rijtje. Specerijen zijn voor elke versspecialist van toepassing; ga de uitdaging aan en ontdek nieuwe smaken om jouw klant mee te verrassen.
ISBN 9789 0215 67440
Beeld: © José van Rielen
Zuurdesemtosti met varkens- of kipkarbonade
Ingrediënten
schouderkarbonades of kipkarbonades, venkelzaadpoeder, kruidnagel, kardemom, nootmuskaat, komijnzaad, zuurdesembrood, karnemelk, chilipoeder en munt
Gamba en maiskolf met chili-sinaasappelboter
Ingrediënten
Maiskolven, sinaasappel, chilipoeder, zeezout, sereh, knoflook, gamba’s, komijn, venkelzaad en naanbrood
De auteur
Michiel Sloff is productontwikkelaar van beroep, hij was deelnemer aan Heel Holland Bakt en winnaar van de kersteditie Heel Holland Bakt 2015. Van jongs af aan is hij al bezig met eten. Zijn droom was bakker worden. Maar na zijn opleiding wilde hij toch meer, studeerde door en werd voedingsmiddelentechnoloog. Michiel is nu al 12,5 jaar elke dag bezig met specerijen bij Verstegen Spices & Sauces en het opbouwen van zijn smaakbibliotheek. Daar ligt zijn passie!