13-juni-2016 | Door: Gerhard Kwak
Links naar informatie over food.

Links naar informatie over food.

Onderstaande links vormen een aanvulling op de informatie van 'mijn slager'. Ze sturen e door naar allerlei sites die je nog veel meer informatie kunnen verschaffen. Wetenschappelijk, particlier of commercieel. Het is aan de bezoeker zelf om deze sites naar waarde te schatten. Heb je zelf een interessante bron ontdekt schroom dan niet om het adres door te geven.

zoekpagina slagerij

 

De slagers startpagina bevat tientallen links naar bedrijven, organisaties, instellingen, verschillende versgroepen, barbecue, scharrelvlees, vleeswaren, recepten enz.. Kortom de startpagina voor een zoektocht naar slagerij-onderwerpen waar 'mijn slager' geen direct antwoord biedt. 

slagers startpagina

vleesrecepten

Via de koppelingen ga je naar sites die allerlei verschillende vleesrecepten bieden waaruit je een keuze kunt maken. 

Gildeslager
okoko-index
smulweb
recepten vandaag 
keurslagerrecepten 
Telegraaf over eten

voeding

De site van het 'voedingscentrum' is eerlijk over eten en biedt informatie over eten en gezondheid, herkomst, veiligheid en achtergronden. Het is een website van de onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland.

voedingscentrum.nl

calorieën 

Op de sites 'calorietabel' en calorielijst kun je snel en heel eenvoudig opzoeken hoeveel calorieën er in een product zitten.

calorietabel
calorielijst 

vlees

'Vlees.nl' is opgezet door de Nederlandse vleessector. De site biedt veel extra informatie over vlees en staat open voor vragen, die worden beantwoord en zo mogelijk op Vlees.nl worden gepubliceerd. 

voorlichting vlees

informatie over afslanken

Het doel van de website 'afvallen' is om een ieder informatie te geven over afslanken. Tevens proberen wij een ontmoetingsplaats te zijn voor mensen die de strijd tegen de kilo's aan willen gaan. Samen sta je altijd sterker en dat is zeker zo bij het afvallen. Deze particuliere website is in het beheer van Arnold Smallegoor. Hij geeft onder andere een overzicht van alle mogelijke diëten en andere zaken die met afvallen te maken hebben. 

afvallen

voedingswaarden opzoeken

Via de site 'nutrimens' kun je heel eenvoudig de voedingswaarde van een product of ingrediënt opzoeken.

nutrimens

voorlichting uit 
de branche groenten en fruit


'Alles over groenten en fruit' is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in groenten en fruit! U vindt hier "bijna alles" wat in ruim veertig jaar door de maker aan productinformatie is verzameld, is uitgezocht en wat ook andere liefhebbers er over geschreven hebben. Regelmatig wordt  de site aangevuld met nieuwe productinformatie. 

 

alles over 
groente & fruit

diverse informatie

Talkin'food is een 100% onafhankelijke site over 'what to eat'. 

talkin'food

verklaring van ingrediënten

Op deze site, die sinds 2002 online is, staan veel recepten, van de Romeinse oudheid tot aan de negentiende eeuw. Maar ook moderne recepten en ingredienten uit allerlei windstreken zijn hier te vinden. Iedere twee maanden verschijnen een nieuw historisch en modern recept. Alle recepten zijn uitgeprobeerd en gefotografeerd door Christianne Muusers, de drijvende kracht achter deze site.

coquinaria

wetenschappelijke informatie 

'Food-info' is opgezet door de Wageningen universiteit en biedt onder andere informatie of E-nummers, ingrediënten, buitenlandse benamingen, allergie woordenlijsten voor op vakantie enz.. De site is niet zozeer gericht op vlees maar biedt desondanks volop interessante informatie.

food-info

consumenten organisaties

Foodwatch' is dé organisatie die opkomt voor uw recht op veilig en goed voedsel. foodwatch maakt zich sterk voor de keuzevrijheid van consumenten. Voedselfabrikanten moeten ons gewoon goed voorlichten: wat zit er echt in hun producten? Alleen dán kunnen consumenten zelf kiezen wat ze willen eten.

Foodwatch is onafhankelijk van de overheid en van de voedingsindustrie. Zij doen hun werk dankzij donateurs en onafhankelijke fondsen. Foodwatch is in Duitsland al 7 jaar actief en heeft daar meer dan 16.000 donateurs. In Nederland is foodwatch gestart in januari 2010.

'Slow Food' is een internationale beweging voor ecogastronomie. We vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. Daarmee bedoelen we dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

foodwatch

Slowfood


Klik op de rode links voor extra informatie.

Terug naar boven