31-juli-2024 | Door: Gerhard Kwak
Column Gerhard Kwak: Een team met vakkennis

Column Gerhard Kwak: Een team met vakkennis

Onlangs bracht ik een bezoek aan een plaatselijke supermarkt. Terwijl ik bij de vleestoonbank stond, vroeg ik een medewerker om informatie over een product in de vitrine. De medewerker bleek niet bekend met het product. Dit soort situaties bieden jou als versspecialist kansen om je vakmanschap en kennis als ambachtelijke ondernemer te laten zien.

Als eigenaar van een ambachtelijke winkel is het belangrijk dat je medewerkers goed op de hoogte zijn van de producten die jullie aanbieden. Dit draagt niet alleen bij aan de klanttevredenheid, maar versterkt ook het vertrouwen van je klanten in jouw expertise. Wanneer je team goed geïnformeerd is, maken ze een sterke indruk en voelen klanten zich welkom en goed geholpen.

Je vraagt je misschien af hoe je ervoor zorgt dat je medewerkers al deze informatie paraat hebben. Tijd vinden om hen alles uit te leggen kan een uitdaging zijn, zeker in de drukte van de dag. Daarom heb ik een handige tip voor je: maak gebruik van de bronnen die er al zijn.

Wijs je medewerkers bijvoorbeeld op de website www.versinspiratie.nl. Deze site staat vol met relevante informatie, tips en ideeën voor de ambachtelijke slagerij, bakkerij, delicatessenwinkel, groente- en viszaak. Het is een toegankelijke bron waar ze op hun eigen tempo kennis kunnen opdoen en inspiratie kunnen vinden.

Moedig je medewerkers aan om regelmatig een kijkje te nemen op deze site. Je zou bijvoorbeeld af en toe een vraag kunnen stellen die ze kunnen beantwoorden door de site te raadplegen. Zo help je hen op een leuke en leerzame manier om vertrouwd te raken met de beschikbare informatie.

Het resultaat? Een team dat zelfverzekerd en goed geïnformeerd achter de toonbank staat, klaar om elke klant van advies te voorzien. Dit vergroot niet alleen de klanttevredenheid, maar draagt ook bij aan een positieve werksfeer en uiteindelijk een hogere omzet. Met goed geïnformeerde medewerkers maak je van je winkel een plek waar klanten graag terugkomen.

Gerhard Kwak

Terug naar boven