09-februari-2024 |
Dawn Foods neemt Royal Steensma over

Dawn Foods neemt Royal Steensma over

Dawn Foods, een wereldleider in bakkerij-ingrediënten, heeft aangekondigd dat het Royal Steensma heeft overgenomen, een toonaangevend familiebedrijf met een rijke bakkerijgeschiedenis gevestigd in Leeuwarden.

Royal Steensma, met bijna twee eeuwen ervaring, staat bekend om haar uitgebreide assortiment aan bakkerij-ingrediënten, waaronder choco coatings, amandel- en banketspijzen, fruitvullingen en decoraties, zowel nationaal als internationaal.

De acquisitie omvat de vier fabrieken van Royal Steensma in Nederland, alsmede een productiefaciliteit in Thailand en de betrokkenheid bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen, naast de integratie van al haar medewerkers in het Dawn-team.

Carrie Jones-Barber, CEO van Dawn Foods, benadrukt de synergie tussen beide bedrijven en stelt dat de samenvoeging van expertise zal resulteren in een nog betere dienstverlening aan bakkers wereldwijd.

Eigenaar Alfred Bruin van Royal Steensma benadrukt de overeenkomst in bedrijfswaarden en het vertrouwen in Dawn Foods als bewaker van de bedrijfscultuur en kansen voor medewerkers en klanten.

De overname werd afgerond op 31 januari 2024, en vertegenwoordigt een nieuwe fase voor beide bedrijven in de dynamische wereld van de bakkerij-industrie.

Dawnfoods.com

Terug naar boven