21-september-2023 |
Boermarke gaat volledig over op plantaardig

Boermarke gaat volledig over op plantaardig

Het Enschedese bedrijf Boermarke schakelt stapsgewijs over naar plantaardige zuivelalternatieven. Hun traditionele zuivelactiviteiten worden overgedragen aan concurrent Zuivelhoeve.

Reynier en Alexander Varvik van Boermarke gaven in de Tubantia aan dat hun plantaardige kaas, yoghurt en ijs, onder het merk Vairy of als private label, binnen drie jaar beschikbaar zal zijn in Europese supermarkten.

Drie jaar geleden lanceerde Boermarke hun plantaardige yoghurt, en sindsdien breidden ze hun aanbod uit. Ze zijn een van de drie Europese bedrijven die plantaardige kaas in grote hoeveelheden kunnen vervaardigen. Onlangs heeft Boermarke geïnvesteerd in nieuwe productielijnen en apparatuur voor het snijden en raspen van kaas.

Tegelijkertijd met deze investeringen wordt de traditionele zuivelproductie, die in 1987 door Bertine Varvik werd opgestart, overgedragen aan Zuivelhoeve. Hierdoor zal de naam Boermarke binnenkort verdwijnen uit de zuivelrekken. Het assortiment krimpt van 450 naar ongeveer honderd producten, die allemaal op plantaardige basis zijn.

Nieuweoogst.nl

Terug naar boven