Vijf Seizoenen
Je leest het goed. Nederland heeft víjf verschillende culinaire seizoenen. In de eerste helft van het jaar komt er zó veel van het land dat twee seizoenen de lading niet dekken, vindt auteur Jonathan Zandbergen. Met dit kookboek neemt hij je mee op een reis door deze vijf seizoenen, met producten van eigen bodem. Trots is hij op de echte Nederlandse producten, en hij wil zijn ontdekkingen over lokale producten graag met ons delen. Wellicht kan jij als versspecialist hier ideeën uit halen om ook meer lokale producten te gebruiken.
ISBN 978 90 488 4704 4
Beeld: © Sven Benjamins
Reebiefstuk met kruidkoek
Ingrediënten
Reerugfilet, ontbijtkoek, jeneverbessen, Parmezaanse kaas, stoofperen, rodekool, frambozenazijn en wildjus.
Kabeljauw met preistoemp, beurre-blancsaus en geroosterde mosterd
Ingrediënten
Kabeljauwrugfilets, grove mosterd, preien, aardappels, ui, roomboter, volle melk en droge witte wijn.
De auteur
“Ik probeer niet alleen de jongens in de keuken te inspireren, maar het liefst een zo breed mogelijk publiek. Zo bereik ik via mijn eigen website en social media veel mensen, waarmee ik een inkijkje geef in mijn professionele leven als chef. Ik profileer me als ambassadeur van Nederlandse producten en promotor van Nederlandse gastronomie wereldwijd. Met evenveel trots vertel ik mijn gasten de verhalen achter de producten waarmee ik kook. Ik neem ze graag mee in een bijzonder verhaal over het product of een bereiding met een stukje geschiedenis en de band die ik er zelf mee heb”.