24-september-2024 |
Jumbo vermindert voedsel­ver­spil­ling met 'Eerst op' tape

Jumbo vermindert voedsel­ver­spil­ling met 'Eerst op' tape

Jumbo Supermarkten helpt klanten om voedselverspilling te verminderen door tijdens de Verspillingsvrije Week de 'Eerst op' tape mee te leveren bij online bestellingen. In samenwerking met de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en het Voedingscentrum biedt Jumbo deze tape aan, die gebruikt kan worden om producten te markeren die als eerste op moeten. Uit onderzoek blijkt dat huishoudens die de tape gebruiken, gemiddeld 28% minder voedsel verspillen. De tape is gemaakt van recyclebaar papier en kan in de koelkast, vriezer en voorraadkast worden gebruikt.

Jumbo heeft in de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om voedselverspilling in hun winkels tegen te gaan. Ruim 700 winkels in Nederland en België beschikken over het 'Samen Minder Verspillen-schap', waar producten met een beperkte houdbaarheid worden verkocht tegen gereduceerde prijzen. In 2023 zijn op deze manier 36 miljoen producten alsnog verkocht, een stijging van 10 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook het aanbieden van 'Brood van Gister' zorgde voor een aanzienlijke vermindering van verspilling.

Innovaties om verspilling te verminderen

Jumbo zet ook in op technologische innovaties om verspilling tegen te gaan. Zo introduceerde de supermarkt vorig jaar Borrelbrood, gemaakt van overgebleven La Place broden. Verse groenten die niet meer verkocht kunnen worden, worden verwerkt tot soepen die in de Jumbo Foodmarkten worden aangeboden. Daarnaast helpt de avocadoscanner klanten om de rijpheid van avocado’s te bepalen, waardoor minder fruit wordt verspild. Deze innovaties maken deel uit van Jumbo's bredere doelstelling om tegen 2030 de voedselverspilling te halveren.

Jumbo.com

Terug naar boven