Groente op de BBQ
In dit kookboek passeren de 36 meest voorkomende groentes de revue. Groente die makkelijk bij de groenteman te koop is, en bij elke groente staan minimaal twee bereidingen. Julius Jaspers laat zien dat er oneindig veel mogelijkheden zijn tijdens het barbecueën. Er is gedacht aan vegetariërs, veganisten, maar ook aan mensen die groente superlekker vinden en daar best een stukje vlees of vis bij willen eten. Prioriteit bij elk gerecht is wel om de groente in zijn waarde te laten.
ISBN 978 90 488 4797 6
Uitgeverij Carrera Culinair
Beeld: ©Dennis Brandsma
Komkommer met hangop en za’atar
Ingrediënten
Komkommer, Griekse yoghurt, bieslook, za'atar en limoen
Ui in de kolen
Ingrediënten
Ui, gembersap, limoensap, tamari, acaciahoning, citroen, sichuanpeper en sesamzaadjes.
De auteur
Julius Jaspers is kok, traiteur, kookboekenschrijver, mede-eigenaar van Studio Bazar en heeft een eigen brasserie en kookschool. Na het uitbrengen van Simple Smart BBQ en de BBQbijbel vond hij dat het tijd werd om stil te staan bij groente. Julius: “Ik wil al jaren meer groente op de barbecue, maar wat ik ook doe, iedereen vraagt mij altijd naar mijn pulled pork, ribeye, procureur en longhaas Caveman. Ik ben niet roomser dan de paus en stap niet opzij voor een mooi stuk vlees, maar het werd tijd voor een handzaam en niet te dik boek waarin ik de meest voorkomende groente behandel”.
Beeld: ©Ingrid Hofstra