21-september-2021 |

Gorgonzola
Een blauwaderkaas die in verschillende varianten verkrijgbaar is. De verschillen worden veroorzaakt door de gebruikte zuursels, de blauwschimmelculturen en het verschil in rijptijd.
Varianten:
■ Dolceverde. Een zachtromige kortgerijpte kaas.
■ Picante met een ouderwets lekkere pittge gorgonzolasmaak. De structuur is wat korrelig
■ Cremino erborinato al tartuffo. Aan deze smeerbare Gorgonzola is zwarte truffelpasta toegevoegd.
■ Carozzi Magor: Deze kaas bestaat uit laagjes Gorgonzola en dikke Italiaanse room de Mascorpone. Met als resultaat een licht zoete romige smaak.
■ Gorgonzola Dolce Bio Dop: De basis is biologische melk met als resultaat een romige textuur.
■ Cremiziola al Cucchiao: Een zachte uitschep kaas
Herkomstgegevens
Zuivelsoort | koemelk |
Land van herkomst | Italië |
Producent |