06-januari-2022 |
Delicatessen formules & organisaties

Delicatessen formules & organisaties

Nederland telt in de Middenstand een aantal organisaties en winkelformules. Het zijn in de basis samenwerkingsverbanden van ondernemers die door samen te werken sterker willen staan. De ene organisatie richt zich daarbij meer op het verstrekken van informatie, op sociale aspecten of juist op de vakopleiding, de ander op het maken van producten, de tweede meer op het verkopen, de derde wellicht meer op het promoten van het vak.

De Kaasspecialist

De Kaasspecialist omvat 36 franchisewinkels met een warme en sfeervolle inrichting gericht op een duidelijke kaasuitstraling en gevoel voor kwaliteit. De consument vindt hier ideeën te over voor ieder moment van de dag. In de nieuwste variant staat er geen toonbank meer midden in de winkel, maar staan de koelmeubels tegen de wand opgesteld en lopen ondernemer, medewerkers en consument met elkaar in dezelfde ruimte en zijn de producten van dichterbij te zien, te pakken, te proeven en te ruiken. Bij het invullen van het assortiment wordt altijd naar lokale omstandigheden gekeken. De basis is te allen tijde Noord-Hollandse Waerder, diverse Goudse, traditionele Pietershoeve Boeren en buitenlandse kaas i.c.m. verse noten, olijven & tapas, salades en bijpassende wijnen. Hieraan kunnen nog vleeswaren, patés, bonbons en luxe brood van Delifrance worden toegevoegd.

Zuivelhoeve

In de afgelopen 35 jaar is de Zuivelhoeve uitgegroeid tot een bekend Twents merk. En wordt verkocht in 40 zuivelhoevewinkels, supermarkten en er wordt geleverd aan ziekenhuizen en instellingen. Inmiddels zijn de zuivelproducten ook verkrijgbaar in België en Duitsland. In de eigen winkels kun je terecht voor de heerlijkste kazen, noten in allerlei soorten en smaken en een keur aan delicatessen. Uiteraard vind je hier ook het zuivelassortiment van de eigen paradepaardjes.., uhm koeien. Die spreken voor zich natuurlijk. Ze verkopen, zoals ze zelf zeggen: “Onmeunig lekkere producten”, waarbij onmeunig staat voor ‘enorm’.

Gastrovino

In de zomer van 2003 fuseert Gastrovino met DeliVers, een samenwerkingsverband met zelfstandige ondernemers verspreid over heel Nederland. Deze ondernemers kopen samen heerlijke versspecialiteiten, delicatessen en wijnen uit alle delen van de wereld. Je kunt rekenen op een uitgebreide keuze, nieuwe producten, uitstekende kwaliteit en veel informatie over specialiteiten en wijnen. Door de gezamenlijke inkoop zijn deze heerlijkheden bovendien aantrekkelijk geprijsd. Je vindt de winkels verspreid over heel Nederland.

Gecertificeerde deli's

Als ondernemer in foodspecialiteiten wil je iedere dag maximaal scoren. Je doet hard je best om op alle vlakken te excelleren. Met prachtige producten, een mooie winkel, je vakkennis en een enthousiast team.  Je doet hard je best om op alle vlakken te excelleren. Met prachtige producten, een mooie winkel, je vakkennis en een enthousiast team. Daarom heeft Vakcentrum Foodspecialiteiten een nieuw certificeringstraject ontwikkeld.

Deze inspanningen wil je natuurlijk terug zien in omzet en erkenning. Maar tevens heb je ook de behoefte om te laten toetsen of je jouw energie op de juiste manier inzet

De vernieuwde Certificering Foodspecialiteitenwinkels biedt beiden. Erkenning door onafhankelijke controleurs die je als gecertificeerd ondernemer kunt uitdragen naar je klanten én een certificeringstraject dat je een spiegel voorhoudt. Duidelijke en meetbare criteria in een betrouwbare en onafhankelijke beoordeling zorgen er voor dat je veel leert van de certificering.

Meer info: Vakcentrum 

Terug naar boven