01-juli-2017 | Door: Gerhard Kwak
Fruit & groenteschotels

Fruit & groenteschotels

Op deze pagina staan verschillende schotels. Gewoon om je wat ideeën te presenteren. Natuurlijk kun je de schotels bij jouw groentespecialist bestellen, maar het is eigenlijk best leuk om ze zelf te maken. De grondstoffen voor de schotels haal je gewoon bij de groenteman. Dat is al de helft van het werk. De schotels die je daarmee maakt zijn jouw kunstwerken die je kunt serveren tijdens een receptie, een feest of een ander gezellig samenzijn. 

Foto: Schalen gespot op facebookpagina 'I break Free'

Een eenvoudig, maar smakelijk, zwart kunststof schoteltje gevuld met drie bolletjes salade en een garnering van komkommer, plakjes ei, tomaatjes, zilveruitjes, gehakte augurk en reepjes wortel.

Gezien bij: Joyce's Groente en fruit in Sint Oedenrode

Kleine cupjes gevuld met verschillende verse en zoete vruchten. Een heerlijk hapje na een koud buffet.

Gezien bij: maaltijdspecialist Auke en Gerda Kiel in Coevorden

Ronde schotel met ringen meloenschijven en in het midden een schaal gevuld met kleine stukjes fruit. Extra aantrekkelijk door het speelse gebruik van rode besjes.

Gezien bij: maaltijdspecialist Auke en Gerda Kiel in Coevorden

Een rond opgemaakte overdadige schotel met centraal een gehalveerde gekartelde en met vruchtjes gevulde meloen. De schotel is rijkelijk gevuld met kiwi's, meloenparten, aardbeien, druiven, besjes, bramen, kiwi, passievrucht en carambola.

Gezien bij: Lizzy's facebook in Westerlo België.

Eenvoudige bakjes met ananas en partjes water- en galia meloen en Cantaloupe.

Gezien bij: Echte Groenteman Hilko Jonkman in Staphorst

Een eenvoudige ondiepe taartvorm gevuld met, langs de randen, partjes sinaasappel en plakjes banaan. Het binnenste is opgevuld met plakjes kiwi, schijfjes appel, druiven en mandarijnpartjes.

Een kleurrijk glazen plateau gevuld met schijfjes watermeloen, Cantaloupe meloen, grapefruit, sinaasappels, dragon fruit en gedecoreerd met blaadjes mint. Let vooral ook op de speelse manier waarop sinaasappelschillen als decoratie zijn gebruikt.

Een kleurrijke zomerschotel vol exotisch fruit als watermeloen, cantaloupe meloen, papaja, mango en de citrusvrucht tangerine. De rangschikking is eenvoudig maar smaakvol. Ook de uitgeholde vruchten doen het goed.

Een rijk gevulde rauwkost- en noten schotel gevuld met repen paprika, komkommer, radijs, artisjokbodems, pinda's pistachenootjes, olijven en diverse dipsauzen.

De witte schaal is gevuld met plakjes kiwi, partjes meloen, ananas, partjes appel en druiven. Een heerlijk meeneem bakje voor een picknick.

Bord van vijf vakken met in het midden een dipsaus die omringd is met aardbeien, meloen, ananas en pompoen.

Fruitspiesjes van op satépennen geregen vruchtstukjes als meloen, aardbei, kiwi, sinaasappel en druiven.

Schotel van drie vakken met stukjes ananas, plakjes kiwi, mandarijntjes en blauwe besjes. Inclusief cocktailprikkertjes.

Smakelijke schotel vol fruit en besjes met onder andere: mango, kiwi, ananas, bloedsinaasappelplakjes, partjes peer, plakjes banaan, framboos, aardbei, en granaatappel.

Super eenvoudig dinerbord gevuld met randjes mandarijn, kiwi, aardbei en plakjes banaan.

Houten plank met daarop vier hartvormige bakjes en in het midden een houdertje voor cocktailprikkers. De bakjes zijn gevuld met puntjes dragonfruit, aardbei, druiven en meloen.

Met een beetje geduld en nauwkeurigheid is deze unieke blokjesschotel prima te maken. In principe kun je alle redelijk vaste fruitsoorten gebruiken. Op de foto zie je onder andere: sinaasappel, kiwi, mango, meloen, bloedsinaasappel en banaan.

Een wel hel aparte fruitschotel als onderdeel van een barbecue buffet. Op de schaal met stukjes fruit staat een uitgeholde meloen op courgette pootjes. Door de bovenkant van de meloen zijn satépennen gestoken zodat deze op een barbecue lijkt. Op deze meloen barbecue enkele vruchtenspiesjes en in de barbecue wat bramen.

Gezien bij: La Couronne Slagerij Traiteur in Philippine

Terug naar boven