30-juni-2017 | Door: Gerhard Kwak
Fruitsalades

Fruitsalades

Fruitsalades zijn een steeds belangrijker deel in het aanbod van de groentespecialist. Ze zijn opgebouwd uit allerlei verschillende vruchten en stukjes fruit. De meest voorkomende onderdelen zijn: banaan, peer, appelkiwi, meloen, mandarijn, sinaasappel en aardbeien. Een vruchtensalade wordt meestal gebruikt als toetje al dan niet samengevoegd met zuivel of als tussendoortje. Gebruik bij voorkeur vers fruit. Fruit uit blik bevat vaak (te) veel suiker. Niet verstandig gezien de enorme toename van diabetes in de afgelopen jaren. Van een fruitsalade kun je een heerlijk bowl maken door er alcohol aan toe te voegen. 

Meer over bowl

Een fruitsalade op basis van bosbessen, aardbeien, meloen, sinaasappel

Een lekkere salade op basis van kiwi, druiven, meloen, appel en banaan.

Mandarijntjes kiwi, meloen, appel, partjes ananas gepresenteerd als nagerecht op een halve ananas.

Blauwe besjes, frambozen, meloen en een blaadje mint.

Uiteraard kun je een mooie fruitsalade voorverpakt verkopen. Dat heeft als voordeel dat er minder uitdroging ontstaat. Op bijgaande foto betreft het vruchten op sap.

Terug naar boven