20-februari-2017 | Door: Kiki Stender
Power to the Pieper!

Power to the Pieper!

De aardappel; iedereen kent hem. De laatste jaren verdwijnt hij jammer genoeg steeds vaker van het menu, vinden de makers van ‘Power to the Pieper’. Zij schreven met dit boek een ode aan de aardappel en tonen aan dat de knol al eeuwenlang een belangrijk onderdeel is van onze culinaire traditie. Zo lezen we dat er wereldwijd wel 5.000 verschillende aardappelrassen zijn (de aardappelkennis van consumenten gaat waarschijnlijk niet verder dan 5 soorten). Dat je eindeloos met dit voedselgewas kan variëren, tonen de veelzijdige recepten uit dit boek wel aan. Laat uw klanten proeven van uw vakkennis, en help hen de vele mogelijkheden van aardappels te ontdekken. En blaas zo nieuw leven in dit geliefd en veelzijdig stuk groente!

www.singeluitgeverijen.nl/nijgh-van-ditmar/

Aardappelcurry met kokos en tomaat

Ingrediënten

Vastkokende aardappels, koriander, komijn, kardemom, kurkuma, kaneel, chilivlokken, paprikapoeder, gemberwortel, ui, knoflook, tomatenblokjes en kokosmelk.

 

Bittere chocoladetaart met aardappel

Ingrediënten

Kruimige aardappels, bittere chocolade, boter, eieren, dadelstroop, cacaopoeder, amandelmeel, bakpoeder, chilivlokken, sinaasappel, frambozen, vanille- of kaneelijs.

Aardappelbrood

Ingrediënten

Kruimige aardappels, melk, gist, bloem en zout.

Terug naar boven