22-maart-2021 |
Lokale samenwerking leidt tot met goud bekroonde Sneeuwster

Lokale samenwerking leidt tot met goud bekroonde Sneeuwster

Waar mogelijk werkt Bakkerij Kees Gutter samen met lokale en regionale partijen. Niet alleen omdat het duurzamer is, maar ook omdat deze ingrediënten de producten van de bakkers van Kees vaak nóg lekkerder maken. Zo ontstond ook de samenwerking met het Zuivelhuisje in Katwoude. De vernieuwde sneeuwster viel daardoor gelijk in de prijzen.

Dat de meest simpele recepten vaak het lekkerst zijn, bewijst deze sneeuwster. Met basisingrediënten als luchtige cake, slagroom en een hart van advocaat, is de sneeuwster al jaren een favoriet in aanloop naar Pasen. Toch kon de sneeuwster nóg lekker gemaakt worden en daarom zocht de bakker van Waterlands de samenwerking met `t Zuivelhuisje in Katwoude.

Ambachtelijke advocaat

Diana Willig van `t Zuivelhuisje bereidt en verkoopt verschillende zuivelproducten van duurzaam geproduceerde melk van eigen blije koeien. De producten worden dagelijks verkocht in de zuivelautomaat en op zaterdagen kun je bij Melkveebedrijf Willig aan de Hoogedijk in Katwoude ook in de winkel terecht of een kijkje nemen in de stal, waar in dit jaargetijde de lammetjes de lente aankondigen. Ook `t Scharrel Kaatje maakt Diana op geheel ambachtelijke wijze. Het is een ambachtelijk gemaakte advocaat met een volle, romige smaak.

Volle smaak

Die volle romige smaak van de advocaat is een perfecte match met de echte slagroom en de luchtige cake waar de sneeuwster van gemaakt wordt. Dat vindt ook de jury van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, want onlangs is de vernieuwde Sneeuwster bekroond met goud en dat betekent dat het product aan strenge kwaliteitseisen voldoet en zich onderscheid van andere producten. Wilt u de vernieuwde sneeuwster zelf proeven? Vanaf heden is de sneeuwster te koop. Een ware traktatie bij de koffie, tussendoor of tijdens de paasbrunch!

keesgutter.nl
 

Terug naar boven