18-juni-2020 | Door: Gerhard Kwak
Haverkoeken

Haverkoeken

Haverkoeken met 48,9% minder suiker bij Bakkerij Kees Gutter

Bij Bakkerij Kees Gutter wordt zelden stilgezeten. Constant is het Waterlandse bedrijf op zoek naar verbetering en vernieuwing. Dat deze innovaties niet altijd vanuit het bedrijf zelf hoeven te komen, blijkt wel uit de samenwerking met Nanouk, die voor haar afstudeeropdracht een nieuwe smaak haverkoek heeft ontwikkeld met 48,9% minder suiker dan de huidige haverkoek. Deze nieuwe koek is vanaf maandag 22 juni verkrijgbaar bij de bakker van Waterlands.

Haverkoeken staan erom bekend gezond te zijn. ‘Toch zit er in veel haverkoeken nog aardig wat suiker. Met mijn afstudeeropdracht voor de opleiding Food, Commerce & Technology aan Hogeschool Inholland, wilde ik daar verandering in brengen. Ik had mezelf als doel gesteld dat de koek 30% minder suiker moest bevatten dan de huidige haverkoek in het assortiment met rozijnen en cranberries. Ik ontwikkelde een nieuwe smaak haverkoek, met pure chocolade, hazelnoot en kaneel en dat heeft geresulteerd in een koek die bijna de helft minder suiker bevat’, aldus Nanouk.

Resultaat
Inmiddels is Nanouk 5 maanden verder. ‘Na een gedegen onderzoek, veel leeswerk, veel testen en proeven en een sensorisch onderzoek onder consumenten is het resultaat fantastisch. Uit de test door consumenten is gebleken dat geur, knapperigheid, malsheid, hardheid en uiterlijk heel goed zijn. En dat maakt deze haverkoek een prima alternatief.’

Greetje Gutter is blij met het resultaat: ‘We willen onze klanten graag een gezonde keuze geven. Deze nieuwe haverkoek in ons assortiment is dat. Hij is niet alleen gezond, maar vooral heel lekker! We zijn blij dat we, met de frisse blik en het doorzettingsvermogen van Nanouk, tot dit heerlijke resultaat zijn gekomen. Nanouk moet haar afstudeerscriptie nog verdedigen, maar voor ons is dit al een ontzettend geslaagde samenwerking geweest!’

Nanouk kijkt terug op een leuke afstudeertijd: ‘Ik heb heel veel vrijheid gekregen om mijn onderzoek te doen en kon altijd en aan iedereen vragen stellen. De bakkers waren heel positief en dachten graag met me mee. Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat en stiekem ook een beetje trots dat ‘mijn’ haverkoek vanaf maandag 22 juni in de winkels van Bakkerij Kees Gutter te verkrijgen is!

Terug naar boven