28-april-2021 | Door: Kiki Stender
Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

Ter Groene Poorte breekt wereldrecord vegan cake

De bakkerijschool Ter Groene Poorte heeft op donderdag 22 april 2021 een officieel wereldrecord gevestigd. In samenwerking met Alpro werd 495 kilo veganistisch gebak gecreëerd. De taart werd uitgestald en uitgedeeld in het Wasbar-café in Antwerpen. Ter Groene Poorte was al enkele weken met dit project bezig.

Hans D’heer, leraar en inspirator, zegt: “Alpro vroeg ons of we mee wilden doen. Tuurlijk, wij waren opgetogen! Samen met enkele vrijwillige studenten van het specialisatiejaar banket- en chocoladebewerking hebben we tijdens de paasvakantie alle nodige voorbereidingen getroffen en de cake een paar dagen koel bewaard. Woensdag gebeurde dan het opbouwwerk, en donderdag 22 april 2021- was dan het hoogtepunt – le moment suprème – aangebroken: de cake werd onthuld!”

Wereldrecord vegan cake

D’heer is bijzonder trots dat het wereldrecord een feit is: “Het is goed voor de school en de leerlingen en laat eens te meer zien dat Ter Groene Poorte een innovatiecentrum voor voeding is. Veganisme staat steeds meer in de belangstelling, en als toonaangevende voedingsschool moeten wij inspelen op die maatschappelijke trends. Natuurlijk gaan we je niet vertellen wie wat moet eten. We hebben ook een slagerijschool, maar we vinden dat we als educatieve instelling moeten aansluiten bij wat er in de maatschappij leeft op vlak van eetpatronen.”

De restjes gingen naar 2goodtogo en enkele andere voedselcentra.

Broodenbanket.be

Beeld en tekst van Brood & Banket

Terug naar boven