21-september-2021 |
Tijger vloerbrood wit

Tijger vloerbrood wit

Tijgerbrood is in de basis een witbrood dat is gemaakt van tarwebloem, bakkersgist, zout en een tijgerpapje dat zorgt voor het specifieke uiterlijk van het brood de 'tijgerhuid'. Het is verkrijgbaar in verschillende varianten als gewoon brood en als bolletje. 

Bereiding

Het tijgerpapje wordt gemaakt van water, rijstebloem en/of paneermeel, olie, gist, suiker en zout. Het papje is niet rekbaar tijdens het rijzen en veroorzaakt zo de breuken. Na het bakken ontstaat dan de karakteristieke krokante korst. Hoeveel scheuren er ontstaan heeft te maken met de dikte van het gebruikte papje. 

Varianten

• Heerlijk met (abrikozen)jam of pindakaas. 
• Belegd met roomkaas en ananas.
• Beleggen met achterham of casselerrib.
• Met ijsbergsla en gekookt ei.
• Gegrilde kipfilet in dunnen plakken en lollo rosso sla.

 

Terug naar boven