China: Lao Bing
Lao Bing is een Chinees plat brood dat gemaakt wordt van een tarwebloem die slechts 8,5 % tot maximum 10 % eiwit bevat. Het is dus eerder een cake bloem dan een brood bloem. Lao Bing wordt gemaakt van een deeg die alleen bloem (100 %), water van circa 30°C (10 %) en zout (2 %) bevat.
Na het kneden gaat men het deeg bedekken met een vochtige doek en laat men het half uurtje rusten. Daarna wordt het deeg verdeeld in stukken van 30 - 40 g. Die worden dan opgebold en na een rustperiode van circa 15 minuten worden ze ovaal uitgerold: 13 - 17 cm breed, 23 - 26 cm lang. Met een borstel worden ze dan ingewreven met arachideolie. De deegstukken worden terug opgebold en daarna terug uitgewalst tot ronde deegplakken. Die worden dan gebakken in een pan die lichtjes ingevet wordt met olie. Tijdens het bakken gaat men het product frequent keren zodanig dat het aan beide zijden gelijkmatig bakt.