05-oktober-2017 | Door: Kiki Stender
Clinibol

Clinibol

Enkele jaren geleden nam bakker Jimmy Braat, samen met zijn vrouw Linda, bakkerij Oegema in Dedemsvaart over. Ze gingen voortvarend van start. Een aantal maanden later liep alles heel anders toen bij hun vijfjarig zoontje een kwaadaardig hersentumor werd ontdekt. Maandenlang werd er gestreden om junior weer op de been te helpen. De CliniClowns waren daarbij een grote steun. Om hen te bedanken voor hun inzet wilden ze geld inzamelen voor deze toppers. Niet met een collectebus op de toonbank, maar met een zelf bedacht gebakje de

Clinibol

Bakker Jimmy Braat ontwikkelde een  heerlijk aardbeientaartje in de vorm van een clownsneus. Een  fris rood cakebolletje met een verfijnde aardbeiensmaak en enkele ringen slagroom. Bovenop het bolletje werd een chocolaatje met de naam van de CliniClowns geplaatst. Van meet af aan was de Clinibol een groot succes. Niet alleen vanwege de voortreffelijke smaak, maar ook vanwege het feit dat van iedere bol een kwartje aan de CliniClowns werd geschonken. Dozen vol vlogen de deur uit. 

Jimmy: "“Ik droom ervan dat de bollen in alle grote supermarkten te koop zijn en in ziekenhuizen. Ik wil zo graag helpen om meer zieke kinderen een bezoek van de CliniClowns te laten ervaren.”

Help de CliniClowns door je eigen actie te starten en geld in te zamelen. Ze kunnen het goed gebruiken. Klik op onderstaande link en lees meer over de CliniClowns.

Bron: CliniClowns

Niet alleen bakkers houden zich bezig met het steunen van de CliniClowns ook de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) steunt deze organisatie al jaren. De KNS is een 'vriend' van CliniClowns. De Organisatie vindt het doel dat CliniClowns nastreeft belangrijk en ondersteunt daarom dit maatschappelijke doel vanuit de KNS-kernwaarde 'Mens en Gezondheid'. 

 

Terug naar boven