14-maart-2024 |
SVO vakopleiding food start in april met een Branchetraining Poelier

SVO vakopleiding food start in april met een Branchetraining Poelier

De Poeliersbond heeft in samenwerking met SVO vakopleiding food een poelierstraining ontwikkeld. Deze training is bedoeld voor iedereen die werkt in een slagerij met een uitgebreid pluimvee assortiment en hier meer over wil weten of als je in de poeliersbranche wilt gaan werken.

In deze training leer je de basiskneepjes van het poeliersvak. Je gaat aan de slag met het bewerken en bereiden van kip en kalkoen. Daarnaast kom je alles te weten over de verschillende rassen en soorten zodat je weet met welk verhaal jij jouw klanten te woord kan staan. De focus in de praktijktraining ligt op het bewerken en verwerken van pluimvee. Dit zijn de meest voorkomende handelingen in een poeliersbedrijf. De overige onderwerpen zoals wild worden digitaal aangeboden.

Poeliersdocent
Als er iemand bevlogen over het poeliers vak kan vertellen, dan is dat Ton Martens wel. Ton is 32 jaar eigenaar geweest van een poelierswinkel. Nu werkt hij als zelfstandige in de poeliersbranche voor verschillende opdrachtgevers en is hij docent bij SVO. Ton verzorgt de praktijklessen en is terug te zien in de online zelfstudiemodules.

De branchetraining Poelier basis wordt op 9 april bij SVO Houten gegeven. Meer informatie of aanmelden:

Branchetraining Poelier basis - SVO Food Academy

https://foodacademy.svo.nl/training/branchetraining-poelier-basis/

Terug naar boven