12-april-2022 |
Mooie toekomst voor het slagersvak

Mooie toekomst voor het slagersvak

De Week van de Slager (4 tot en met 9 april 2022) was een succes. Voor de 8e keer stond het werken in de ambachtelijke slagerij centraal. In de klas, in de winkels en online is de culinaire en creatieve kant van het slagersvak onder de aandacht gebracht. 

De mening van Nederland over de slagerij is in diverse polls bevraagd tijdens de Week van de Slager. Op de stelling van het NOS Jeugdjournaal ‘Slager lijkt me een leuk beroep’ antwoordde 14,3% met Ja. Twittpoll NL peilde ook hoe de Nederlander denkt over de slagerij en het slagersvak. Bijna de helft van de ondervraagden koopt zijn vlees het liefst bij de slager. Ruim 20% van de deelnemers wil bij de slager werken. Dat is goed nieuws, er zijn veel vacatures, het slagersvak heeft toekomst. 

Slager in de klas

Om persoonlijk kennis te maken met het slagersvak, werden tientallen gastlessen verzorgd door ambachtelijke slagers in klassen in het basisonderwijs en voor VMBOscholingsevenementen. 

Online Festival

In het online Festival van de Slager hebben duizenden bezoekers kennis gemaakt met de wereld van food en de ambachtelijke slager. Er zijn onder andere filmpjes, interviews, gastlessen, een pubquiz, podcasts en recepten te vinden. Online blijft het Festival nog het hele jaar te bezoeken: https://festivalvandeslager.nl/

Marian Lemsom

directeur KNS en bestuurslid van initiatiefnemer Sovvb: “Wij zijn trots op de positieve uitkomst van de Week van de Slager. Nederlanders hebben gezien hoe veelzijdig, culinair en creatief het werk van de ambachtelijke slager is. Dankzij de inzet van veel slagers in het land die workshops hebben georganiseerd of op een andere manier een bijdrage hebben geleverd.”

Foto: Slagerij de Wit uit Amsterdam tijdens een gastles.

Terug naar boven