19-september-2016 | Door: Gerhard Kwak
Vis-deli-poeliersformules-organisaties

Vis-deli-poeliersformules-organisaties

Nederland telt in de Middenstand een aantal organisaties en winkelformules. Het zijn in de basis samenwerkingsverbanden van ondernemers die door samen te werken sterker willen staan. De ene organisatie richt zich daarbij meer op het verstrekken van informatie, op sociale aspecten of juist op de vakopleiding, de ander op het maken van de producten, de tweede meer op het verkopen, de derde wellicht meer op het promoten van het vak.

Visgilde

De Vereniging van Visspeciaalzaken 'Visgilde' is opgericht met het idee dat ze samen sterker staan dan alleen. Als enige formule in de visbranche, heeft Visgilde zijn kracht ruimschoots bewezen. De leden opereren als zelfstandig ondernemer binnen een ijzersterke formule. Zelfstandig: dat wil zeggen dat er volop vrijheid is om uw eigen invulling te geven aan uw bedrijf. Door de brede ondersteuning vanuit en samenwerking met de Vereniging van Visspeciaalzaken 'Visgilde' (kortweg Visgilde) kunnen ze zich volledig richten op hun vak.

Altijd zorgen voor de hoogste kwaliteit. Het Visgilde staat bekend om het leveren van de hoogste kwaliteit. Dat wordt mede bewerkstelligd door de bedrijfskeuringen en de bezoeken van de (vak)specialisten vanuit de vereniging. De vereniging organiseert workshops en bijeenkomsten. De leden treden gezamenlijk naar buiten met behulp van landelijk ingezette marketingacties en communicatiemiddelen voor in de winkel. Ook gezamenlijke acties, met andere Visgilde leden, of lokale acties als individueel lid, behoren tot de mogelijkheden.

Zuivelhoeve

In de afgelopen 35 jaar is de Zuivelhoeve uitgegroeid tot een bekend Twents merk. En wordt verkocht in 40 zuivelhoevewinkels, supermarkten en er wordt geleverd aan ziekenhuizen en instellingen.  Inmiddels zijn de zuivelproducten ook verkrijgbaar in België en Duitsland. In de eigen winkels kun je terecht voor de heerlijkste kazen, noten in allerlei soorten en smaken en een keur aan delicatessen. Uiteraard vind je hier ook het zuivelassortiment van de eigen paradepaardjes.., uhm koeien. Die spreken voor zich natuurlijk. Ze verkopen, zoals ze zelf zeggen: “Onmeunig lekkere producten”, waarbij onmeunig staat voor ‘enorm’.

De Kaasspecialist

De Kaasspecialist omvat 36 franchisewinkels met een warme en sfeervolle inrichting gericht op een duidelijke kaasuitstraling en gevoel voor kwaliteit. De consument vindt hier ideeën te over voor ieder moment van de dag. In de nieuwste variant staat er geen toonbank meer midden in de winkel, maar staan de koelmeubels tegen de wand opgesteld en lopen ondernemer, medewerkers en consument met elkaar in dezelfde ruimte en zijn de producten van dichterbij te zien, te pakken, te proeven en te ruiken. Bij het invullen van het assortiment wordt altijd naar lokale omstandigheden gekeken. De basis is te allen tijde Noord-Hollandse Waerder, diverse Goudse, traditionele Pietershoeve Boeren en buitenlandse kaas i.c.m. verse noten, olijven & tapas, salades en bijpassende wijnen. Hieraan kunnen nog vleeswaren, paté's, bonbons en luxe brood van Delifrance worden  toegevoegd.

Kippie

Kippie is hét toonaangevende franchisewinkelbedrijf op het gebied van grill- en maaltijdproducten. Het bedrijf is opgericht in 1945. Het doel van Kippie is om iedere klant de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze aan te bieden. Het gemak van de consument staat voorop. Het hoofdkantoor en de distributieafdeling van Kippie bevinden zich in Poeldijk. Van daar uit worden de producten aan de winkels geleverd. In de winkels zelf worden de producten bereid en klaargemaakt voor de verkoop. Op dit moment telt Kippie 38 filialen die zijn gevestigd door heel Nederland.

Kippie is een originele en eigentijdse winkelformule. Waarden als kwaliteit, variatie en gemak voor de consument staan in deze formule centraal. De succesfactoren van Kippie zijn kant- 

Uw Poelier

Uw Poelier is een formule van Ben’s verspromotion waar 14 winkels bij zijn aangesloten. Ze bieden ambachtelijke en eerlijke producten, vers en met de lekkerste ingrediënten bereid. De ambachtelijke vakman van Uw Poelier heeft passie voor lekker eten en heeft een assortiment in huis waarmee je de  maaltijd, een tussendoortje of een gezellige avond met vrienden bijzonder maakt. Ook wanneer je vragen heeft over het bereiden van de specialiteiten, ben je bij Uw Poelier aan het juiste adres.


Terug naar boven