26-juni-2020 | Door: Kiki Stender
Buiten-gewoon-genieten

Buiten-gewoon-genieten

De zomer is een tijd waarin we elkaar graag (buiten) opzoeken; op festivals, barbecues, in de tuin. Door het coronavirus en alle daarvoor genomen maatregelen, snakken we naar ‘samen zijn’. Hoe je dat doet in de anderhalvemetersamenleving? Een Nederlandse traditie biedt de oplossing: we gaan gourmetten!

Het kabinet roept Nederlanders op om de zomer in eigen land door te brengen. Aan die oproep lijkt gehoor te worden gegeven: Nederland blijft massaal thuis. Wel zijn we op zoek naar activiteiten die nog wél mogen, om invulling te geven aan het vakantiegevoel. 

Lokaal en gezond 

Barbecueën is al jaren ‘hot’ op zomerdagen, maar er zijn meer mogelijkheden om gezellig (en buiten) met elkaar te eten. Waarom zou je alleen met kerst en oud- en nieuw het gourmetstel tevoorschijn halen? Ook in de zomer is gourmetten leuk en makkelijk. Het kan prima buiten, in de tuin of op het balkon (bijkomend voordeel: geen bakgeurtjes in huis). En nu we toch tradities aan het doorbreken zijn: wat zou het mooi zijn als de consument daarbij kiest voor een tafel vol met vis! 

Het Nederlands Visbureau stimuleert consumenten om ‘lekker thuis, lekker gezond, en lekker lokaal’ te eten. De nieuwe zomerspecial ‘(gour)met elkaar’ staat vol visrecepten en lekkere bijgerechten. Voor de visspecialist is er een bijpassende poster voor in de winkel of kraam. Deze actie is een vervolg op de campagne ‘Voor wie neem jij een visje mee’, als antwoord op de oproep van de minister-president om in deze periode een beetje voor elkaar te zorgen. En de visspecialist zorgt op zijn beurt voor zijn klanten. Omdat niet iedereen zin en/of tijd heeft om de hele dag in de keuken staan, help je de consument een handje: in de winkel kunnen zij naar hartenlust kiezen uit gefileerde, geportioneerde, gemarineerde vis en gekruide vis.

Thuis op reis

Alle Noordzeevis leent zich voor een ereplaats op de gourmettafel. Stuk voor stuk is deze vis prima geschikt om te bakken; in een pannetje, als filet of samen aan een spiesje voor op de grilplaat. Adviseer jouw klant over de bereidingstijd en -wijze van de verschillende soorten. Een mooie olie is bijvoorbeeld onontbeerlijk. De klant presenteert op zijn gourmettafel thuis vanzelfsprekend niet alleen vis, maar ook vers brood (misschien wel met diverse tapenades), smaakvolle bijgerechten, frisse salades en bijpassende sausjes. De wens voor zo’n feestelijke tafel biedt volop mogelijkheden voor de visspecialist. Leef je uit met marinades en kruiden; voor het samenstellen van een internationaal palet aan smaken om de thuisblijvende consument mee te verleiden. 

www.visbureau.nl

Terug naar boven