27-augustus-2018 | Door: Kiki Stender
Noordzeevis uit Scheveningen

Noordzeevis uit Scheveningen

Veel mensen eten zalm en tonijn, maar waarom niet een keer wijting, of rode poon? Met dit kookboek wil de stichting Noordzeevis uit Scheveningen jong en oud laten kennismaken met de veelzijdigheid die vis uit de Noordzee biedt. Lekker van de Hollandse zeebodem, inspiratie dichtbij huis.

ISBN 978 90 8286 920 0

www.noordzeevisuitscheveningen.nl

Horsmakreel Ceviche

Ingrediënten

Horsmakreelfilets, rode ui, knoflook, rode peper, limoen, grapefruit en vekel

Mediterraan rogvleugelpakketje

Ingrediënten

Rogvleugelfilets, courgette, knoflook, roomboter, droge witte wijn en rozemarijn

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Heek, wijting, leng of poon, heeft iemand daar ooit van gehoord? Noordzeevis is onbekend en daardoor onbemind, terwijl importvis, zoals zalm en tonijn, wel veel wordt gegeten.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is opgericht om meer mensen te laten genieten van de lekkere, duurzame en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. 90% van de gevangen vis die aan wal komt in Nederland wordt namelijk direct geëxporteerd. Daar moet verandering in komen. De stichting organiseert daarom bijeenkomsten voor belanghebbenden, biedt ondersteuning aan de sector en zet samen met haar ambassadeurs Noordzeevis op de (menu)kaart.

Terug naar boven