19-januari-2023 |
VWAS introduceert Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

VWAS introduceert Vakwedstrijd Slagers Streekproducten

De Vereniging Worstmakende Slagers introduceert in februari 2023 de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten. De keuring waarbij iedere slager de typische producten uit de regio kan indienen en laten keuren. Samen behouden we zo de traditionele streekproducten die Nederland onder andere zo mooi maakt.

De ervaren jury, onder leiding van keurmeester Paul van Trigt, kijkt er naar uit al deze unieke producten te mogen keuren op basis van: geur, smaak, structuur, consistentie en uiterlijk aanzien. Afhankelijk van de behaalde punten kunnen slagers de volgende bekroningen winnen: Goud of Goud met Ster. Uit alle inzendingen worden de kampioenen én Nationaal Kampioen Slagers Streekproducten bepaald. Iedere slager met een uniek streekproduct is al een potentiële kampioen.

Op donderdag 16 februari 2023 vindt de keuring plaats, de inschrijvingen kunnen tot maandag 13 februari 2023 doorgegeven worden. Op dinsdag 7 maart worden de kwalitatief beste streekproducten beloont met een certificaat en kampioensbeker. De geslaagden van de Meester Worstmaker ontvangen op dat moment ook hun certificaat.

De keuring en uitreiking vinden plaats bij SVO die hun locatie belangeloos beschikbaar stelt ter ondersteuning van deze vakwedstrijd. Inschrijven voor de Vakwedstrijd Slagers Streekproducten kan via de website www.vakwedstrijdstreekproducten.nl. Voor meer informatie is het secretariaat bereikbaar.

E-mail: [email protected]

Telefoon: 0341-700209


Terug naar boven