Paardenworst met hutspot

Ingrediënten

  • 4 verse paardenworstjes 
  • 1000 gram kruimige aardappels
  • 750 gram wortel 
  • 400 gram ui 
  • 100 g magere spekblokjes 
  • 1 dl melk
  •  piccalilly 
  • 4 verse paardenworstjes ,
  • 1000 gram kruimige aardappels,
  • 750 gram wortel ,
  • 400 gram ui ,
  • 100 g magere spekblokjes ,
  • 1 dl melk,
  •  piccalilly 

Bereiding

  • Maak allereerst de hutspot. Snijd de uien in dunne ringen en de wortel in plakken. Schil de aardappels en snijd ze in kleinere stukken. Kook alles samen in een klein halfuurtje gaar. Bak intussen in een koekenpan de paardenworstjes rondom aan en laat ze in dezelfde tijd gaar worden. Wanneer je bang bent dat ze tijdens het bakken zullen knappen dan kun je ze voor het bakken eerst even in kokend water onderdompelen. Het velletje wordt dan wat stugger en is beter bestand tegen de grotere hitte van het bakvet. Bak de spekjes uit tot ze lekker knapperig zijn. Giet de pan met de aardappels af en meng de melk er doorheen. Stamp nu alles goed door elkaar. Meng de spekjes door de stamppot en serveer deze samen met de paardenworstjes en de piccalilly. 

  • Goed glas bier

Terug naar boven