Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. Week de paddestoelen 20 minuten in heet water. Giet ze af en knijp ze uit. Verwijder de steeltjes en snijd de rest in kleien stukjes.
Kippenvlees marineren: meng de kleine blokjes kippenvlees met sojasaus en sherry in een bak en zet die 1 uur (of langer) afgedekt in de koelcel om te marineren
Stoven: laat het kippenvlees uitlekken in een vergiet en bewaar de marinade. Verhit de helft van de arachideolie in een koekenpan. Schommel de pan licht, zodat de olie ook de zijkanten bedekt. Roerbak de helft van het kippenvlees goudbruin. Schep het vlees dan over in een passende stoofpan en bak de rest van het kippenvlees mee.
Verhit de rest van de arachideolie ineen koekenpan. Roerbak daarin de verkleinde prei en gember 2 minuten. Voeg daarna paddenstoelen, marinade, bouillon en sesamolie toe en bak het geheel 4 minuten. Breng dit mengsel samen met de aardappelen over in de stoofpan met kippenvlees en stoof de massa op zeer laag vuur in 20 minuten gaar. Roer de maïzena glad met wat water en voeg dit al roerend toe aan de massa. Roer tot de saus is gebonden. Tenslotte de massa laten afkoelen en meteen daarna in de koelcel geheel laten doorkoelen. Presenteer kip met groenten uit de stoofpan is stenen bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer het gerecht daarnaast ook in oven -/magnetronbakjes met 1 vakje;300 á 400 gram kip met groenten per bakje.
Magnetron: het bakje in de magnetron plaatsen; magnetron 700w, folie inprikken, daarna verwarmen
Au bain marie: Verwarmen met gesloten folie, niet koken.
Oven: Oven voorverwarmen op 180˚C, in bakje, pannetje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden.