Kalkoentaart onder een hoed

Ingrediënten

  • 600 gram bladerdeeg of korstdeeg van 3 mm dik
  • 100 gram uien, fijngesnipperd
  • 200 gram gerookt ontbijtspek, in kleine blokjes
  • 25 gram boter of margarine
  • 150 gram groene paprika, in kleine stukjes
  • 150 gram rode paprika, in kleine stukjes
  • 500 gram kalkoenfilet, in kleine stukjes
  • 4 eieren
  • 2 gram witte peper
  • 5 gram keukenzout
  • 0,5 gram kerriepoeder
  • 1/8 liter zure room
  • 600 gram bladerdeeg of korstdeeg van 3 mm dik,
  • 100 gram uien, fijngesnipperd,
  • 200 gram gerookt ontbijtspek, in kleine blokjes,
  • 25 gram boter of margarine,
  • 150 gram groene paprika, in kleine stukjes,
  • 150 gram rode paprika, in kleine stukjes,
  • 500 gram kalkoenfilet, in kleine stukjes,
  • 4 eieren,
  • 2 gram witte peper,
  • 5 gram keukenzout,
  • 0,5 gram kerriepoeder,
  • 1/8 liter zure room

Benodigheden

  • Een normale springvorm van 25 cm Ø doorsnee

Bereiding

  • Maak eerst alle groenten schoon, snijd ze zoals hiernaast omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Bak de spekblokjes en ui goudbruin.

  • Pureer de kalkoenstukjes in een keukenmachine of met de staafmixer.

  • Splits de eieren, bewaar de eiwitten. Voeg de dooiers samen met de peper, zout, kerriepoeder en de zure room toe aan de kalkoen.

  • Schep de ui, spekblokjes en paprikablokjes erdoor.

  • Klop de eiwitten stijf en schep ze luchtig door het kalkoenmengsel.

  • Bekleed de ingevette springvorm iets over de rand hangend met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem .

  • Schep het kalkoenmengsel in de vorm. En sla het overhangend deeg op de vulling, en bestrijk de rand met ei geel.

  • Vorm van de rest van het deeg een cirkel. Dek de taart hiermee af en plak de randen vast met eigeel goed aandrukken. Kwast eventueel nog wat eidooier over de bovenste deegrand.

  • Bak in een voorverwarmde oven op 200°C, 40 - 50 minuten.

  • Check of de taart goed is door er een breinaald in te steken. Als er geen deeg aan de naald zit als je deze eruit trekt, is de taart gaar.

  • Laat de taart afkoelen in de werkruimte en daarna in de koelcel.

  • Verwijder de springvorm.

Terug naar boven