26-april-2021 | Door: Kiki Stender
Local Heroes ontvangt miljoeneninvestering

Local Heroes ontvangt miljoeneninvestering

Ondernemer Maarten Coumans wist in een Dragons’ Den uitzending een investering van maar liefst 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met Local Heroes is het mogelijk om online je boodschappen te doen bij lokale ondernemers. Local Heroes maakt het consumenten én lokale ondernemers een beetje makkelijker. Met de Local Heroes app is het mogelijk om online verse en ambachtelijke producten te bestellen bij je favoriete slager, bakker of groenteboer en deze af te halen bij een pick-up point in de buitenlucht of voor een klein bedrag thuis te laten bezorgen. Klanten betalen via de app dezelfde prijs voor hun boodschappen als wanneer ze zelf bij de ondernemer in de winkel zouden staan. Bovendien is de klant niet gebonden aan de openingstijden van de lokale winkels. Bestellen via Local Heroes is een manier om de lokale ondernemer te helpen om de strijd aan te gaan tegen de grote (online) supermarkten, maar biedt nu ook in coronatijd veiligheid voor klanten.

Investering Dragons’ Den

Oprichter van Local Heroes, Maarten Coumans, deed mee aan het WNL programma Dragons’ Den, waarbij ondernemers hun bedrijf pitchen aan een panel van investeerders. In de aflevering van gisteravond, donderdag 15 april, is te zien hoe hij Michel Perridon en Pieter Schoen wist te overtuigen van het mooie initiatief achter Local Heroes en maar liefst 2 miljoen euro aan investering op te halen. Het hoogst binnengehaalde bedrag in Dragons’ Den tot nu toe. Perridon en Schoen krijgen in ruil daarvoor 35% van de aandelen van Local Heroes.

Coumans hoopt met de investering vooral nog meer lokale ondernemers het platform te geven dat ze verdienen. “Klanten kunnen sinds vorig jaar boodschappen bij ons bestellen van lokale ondernemers in Amsterdam, zoals de groenteboer en hummuskraam op de Ten Katemarkt. Met de investering hopen we vooral uit te kunnen breiden en lokale ondernemers te kunnen ondersteunen in uiteindelijk heel Nederland."

Local Heroes

Het concept achter Local Heroes werd in 2019 bedacht door ondernemer Maarten Coumans. Coumans heeft jarenlange ervaring als ondernemer en met een achtergrond in FMCG bij Unilever en Ahold wist hij precies wat de markt nodig had: meer aandacht voor lokaal. Hoewel het plan was om Local Heroes in mei 2020 te lanceren, ging de app in maart 2020 versneld live als gevolg van de coronacrisis. De app biedt meer veiligheid voor klanten en zekerheid voor kleine ondernemers in coronatijd, maar Coumans is er zeker van dat Local Heroes ook in de toekomst dé manier is om de lokale slager, noten- of visboer in bestaansrecht te ondersteunen. Hij hoopt dan ook nog meer investeerders aan te kunnen trekken om dit te realiseren, en roept ook gemeentelijke beleidsmakers, ondernemersverenigingen en het MKB op om samen te komen, om ook ná de crisis klaar te zijn voor de digitaliseringsslag bij lokale ondernemingen.

www.localheroesonline.com

Terug naar boven