
BBQ @ The Lake zet vakmanschap vol in het zonnetje
Met uitzicht op de Vinkeveense Plassen en onder een stralende zon bracht Degens op 20 mei ruim tweehonderd slagers, visspecialisten, groentewinkeliers en foodproducenten samen voor de vijfde editie van BBQ @ The Lake. Dit jaar vond het evenement plaats op de nieuwe locatie Bon aan de Sluis. Beleving, gemak en culinaire inspiratie stonden centraal.
Barbecue-inspiratie met flair
In een ontspannen sfeer genoten bezoekers van livemuziek, entertainment en een boottocht, terwijl zij kennismaakten met uiteenlopende barbecueproducten, nieuwe recepturen en verrassende concepten. Van kleurrijke vistorentjes met zeewolf en gamba’s tot langzaam gegaarde zalm op cederhout met Piri Piri Grillmix Zhero, geserveerd op wakame met Hollandaisesaus, het aanbod was gevarieerd en toonbankwaardig.
Groente kreeg een prominente rol, onder andere in de vorm van hybride producten waarin vlees en groente worden gecombineerd. Met de nieuwe Meatplus Mix presenteerde Degens burgers en worsten in verschillende verhoudingen, gericht op een toekomstbestendig barbecue-assortiment.
Creatieve strijd om de beste BBQ-burger
Een bijzonder onderdeel van het programma was de nationale burgerwedstrijd, de Best BBQ Burger Battle. Twaalf versspecialisten presenteerden hun meest onderscheidende creatie aan een onafhankelijke jury. De beoordeling vond plaats op smaak, garnituur, presentatie en originaliteit.
Slagerij Van Engelen ging er met de eerste prijs vandoor met hun Boer’n’Beef. Deze burger kreeg daarnaast de X Factor Award en een barbecue als beloning. De tweede prijs was voor Slagerij Traiteur Bles met hun Bles Burger. Slagerij Paauwe eindigde als derde met de Purmerburger.
Praktische oplossingen voor de toonbank
Tijdens het event was er ook veel aandacht voor gemak. Degens presenteerde nieuwe kant-en-klare componenten, zoals instant pastamixen, rijstmixen en taboulémixen die enkel geweekt hoeven te worden in koud water. Daarmee kunnen snel complete barbecuemaaltijden worden samengesteld, met vis, vlees of vegetarisch.
Ook het bestaande uienconcept werd opnieuw onder de aandacht gebracht. De voorgesneden en gegaarde uien, zowel naturel als gekarameliseerd, zorgen voor tijdsbesparing en constante kwaliteit.
Op smaakgebied werden meerdere nieuwe producten gepresenteerd. Rub Allround Minder Zout, Hotwingmix Zhero en de veelzijdige Honing-Chillisaus Zhero, geschikt als lak, dip en maaltijdsaus. Daarnaast introduceerde Degens drie glutenvrije paneermeelvarianten: Gochujang Zhero, Katsu Zhero en Crunchy Crumbs Zhero. Tot slot bood de uitgebreide Jermayo-lijn met elf Belgische mayovarianten, waaronder Piri Piri en Zigeunersaus, volop mogelijkheden voor koude en warme bereidingen bij vis, vlees of vega.