23-april-2018 | Door: Kiki Stender
Vet

Vet

Vet is lekker, dat weet Bas Robben zeker. Het geeft een gerecht niet alleen meer smaak, het heeft ook een functie in de keuken. Vet conserveert zelfgemaakte rilette, maakt Utrechtse sprits bros, geeft een krokant laagje aan friet en geeft structuur aan mayonaise. Alle redenen om te werken met vet. In dit bijzondere kookboek blaast Bas nieuw leven in klassieke gerechten, maar maakt hij ook plaats voor aantrekkelijke gerechten uit andere culturen. Er komen verschillende kooktechnieken aan te pas: conserveren, frituren, konfijten, infuseren en bakken. Laat jouw klanten ervaren dat écht vet lekker is.

ISBN 9789 4614 31837

www.goodcook.nl

Beeld: ©Jeroen van der Spek

Gefrituurde zwezerik met knolselderijcrème en gefrituurde groente

Ingrediënten

Zwezerik, kippenbouillon, knolselderij, crème fraîche, rammenas, schorseneer, bloem, Oost-Indisch kersblad, koriandercress, pompoenpitolie, verse citroensap en decadente chili-olie

Confit de canard met krokante aardappels en waterkerssalade met grapefruit

Ingrediënten

Confit de canard, halfkruimige aardappels, waterkers, veldsla, pompoenpitten, grapefruit, radijsjes, appelciderazijn, peterselie en sumak

De auteur

Bas Robben behoort tot de nieuwe generatie culinaire schrijvers. Tijd en aandacht maakt alles lekkerder, vindt hij. Na zijn studie journalistiek werkte hij bij een foodtijdschrift, en als receptontwikkelaar. Als hij niet aan zijn bureau zit, staat hij in de keuken. Of hij reist hij door Oost-Azië om nieuwe smaken te ontdekken. Zijn eerste kookboek: ‘Zuur’ werd bekroond met de Gouden Garde Publieksprijs bij de Kookboek van het Jaar-verkiezing.

Terug naar boven