Nederland Kookboek
Laura de Grave kreeg tijdens het maken van dit kookboek een missie: om iedereen te enthousiasmeren wat meer lokaal te eten, een trend die aansluit op de huidige consumentenwens. Lokaal eten is duurzamer; je vermindert voedselkilometers, en je komt dichter bij je eten te staan. De gerechten in dit boek zijn zo veel mogelijk gemaakt met lokale producten. Laat je inspireren door dit unieke kookboek, en kijk wat jij als versspecialist kan doen om meer lokale producten te verkopen en te produceren.
ISBN 978 94 92037 879
Beeld: © Hans de Kort 2019
Zeeuwse bolus van Bakkerij van Meijel
Ingrediënten
Tarwebloem, verse gist, koude volle melk, zout, witte basterdsuiker, ongezouten roomboter en donkere basterdsuiker.
Biet-balkenbrij van het Keunenhuis
Ingrediënten
Rode bieten, rauwe groente, groentebouillon, bietensap, gebakken ui, rommelkruid, boekweitmeel en koolzaadolie.
De auteur
“Ik ben altijd een beetje een rare aap geweest. Als iedereen naar links gaat, dan ga ik naar rechts. Soms voel ik me net Pippi Langkous, alleen dan zonder paard maar mét een elektrische motor. Eind 2017 verscheen mijn Amsterdam Kookboek, waarvoor ik op mijn fiets de hoofdstad doorkruiste op zoek naar authentieke recepten en verhalen. Na het succes van dit kookboek grapten we al snel over een vervolg. Omdat ik net op dat moment mijn motorrijbewijs aan het halen was, riep ik enthousiast: ‘Een kookboek over eten in Nederland, op de motor!’ Zo is het Nederland Kookboek ontstaan”.