22-augustus-2024 |
Vraag naar eiwitrijk voedsel neemt razendsnel toe

Vraag naar eiwitrijk voedsel neemt razendsnel toe

De vraag naar eiwitrijke voedingsmiddelen in de consumentengoederenindustrie blijft onverminderd groeien. Deze trend wordt duidelijk weerspiegeld in de snelle groei van producten met 25 gram of meer eiwit per portie. Volgens een rapport van NielsenIQ behoren deze producten momenteel tot de snelst groeiende categorieën binnen de voedingsmiddelenindustrie.

Voedingspatronen stimuleren vraag

Specifieke dieettrends zoals Keto en Paleo, die beide de nadruk leggen op een hoge eiwitinname, dragen bij aan de groeiende vraag. In het afgelopen jaar steeg de verkoop van producten met de claims "Keto Dieet" en "Paleo Dieet" met respectievelijk 14% en 23%. Deze toegenomen interesse in eiwitrijke opties is ook zichtbaar in het online zoekgedrag van consumenten. Zoekopdrachten naar "hoog eiwit" zijn met 19% gestegen, wat wijst op een brede belangstelling voor eiwitrijke producten.

Nieuwe eiwitbronnen in opkomst

Ook de zoekopdrachten naar alternatieve eiwitbronnen zoals "erwteneiwit" en "eiwit isolaten" zijn aanzienlijk toegenomen. Dit wijst op een groeiend bewustzijn en bereidheid om nieuwe eiwitbronnen te verkennen. Deze ontwikkelingen bieden kansen voor producenten om in te spelen op de vraag en te innoveren binnen de markt voor eiwitrijke voedingsmiddelen.

Traditionele eiwitrijke categorieën zoals vlees en zeevruchten zien een daling in populariteit. Dit duidt erop dat de groei van eiwitconsumptie zich steeds meer richt op alternatieve producten uit de gangpaden van de supermarkt.

Bekijk het rapport ‘Tasting Tomorrow’
Nielseniq.com

Beeld: © Rimma Bondarenko/Shutterstock.com

Terug naar boven