11-juli-2023 |
QR-code GS1 zorgt voor uitgebreide gegevens­de­ling

QR-code GS1 zorgt voor uitgebreide gegevens­de­ling

GS1 introduceert de QR-code van GS1, een alles-in-één oplossing voor uitgebreide informatie-uitwisseling. Deze geavanceerde QR-code biedt nieuwe mogelijkheden voor het delen van meerdere informatiestromen met handelspartners en eindgebruikers.

De QR-code van GS1 combineert een QR-code en een GS1 Digital Link, waardoor één code naar verschillende websites kan verwijzen. Dit maakt de QR-code van GS1 een allesomvattende oplossing die door iedereen kan worden gebruikt.

Met de QR-code van GS1 kunnen handelspartners direct communiceren met consumenten en instructies geven over productgebruik. Consumenten, handelspartners en overheden kunnen de productreis traceren en gedetailleerde informatie verkrijgen over ingrediënten, productieprocessen en traceerbare grondstoffen. De QR-code vergroot ook de veiligheid door merkintegriteit te beschermen en vervalsingen en verkoop van verouderde producten te voorkomen.

Verkopers kunnen kosteloos een QR-code genereren door een GTIN (Global Trade Item Number) aan te vragen via MijnGS1. Bestaande GTIN-houders kunnen ook zonder extra kosten een QR-code van GS1 aanmaken. Door GS1 Digital Link te selecteren en relevante webpagina's toe te voegen, kunnen verkopers klanten verwijzen naar specifieke informatiebronnen.

De QR-code van GS1 is toegankelijk voor verkopers in alle branches, zowel online als offline. GS1 daagt gebruikers uit om creatief aan de slag te gaan met de QR-code en de voordelen zelf te ervaren.

Gs1.nl

Terug naar boven