Over Inpakken
In ‘Over Inpakken’ leren meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Het boek laat je zien hoe je aroma’s en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in klei, zout, bladeren, groente, hout en zelfs dierlijke materialen en moeder aarde zelf. Naast talloze recepten bevat ‘Over Inpakken’ ook veel how-to’s voor het maken van bijvoorbeeld een grondoven. Het boek is geschreven in de kenmerkende luchtige en humoristische toon van meneer Wateetons.
ISBN 978 905 5655 17
Beeld © Saskia Lelieveld
Calamari ripieni
Ingrediënten
Pijlstaartinktvissen, oudbakken brood, melk, eieren, ansjovisfilets, tentakels van de inktvissen, knoflook, bladpeterselie en kappertjes
In woodwrap gegrilde groenten
Ingrediënten
Dunne, langwerpige groente (bijvoorbeeld bimi, (groene) asperges, gehalveerde lente-ui, in julienne gesneden wortels, mini-prei), miso, sriracha en Sesamolie
De auteurs
René Zanderink en Meneer Wateetons vormen een creatief duo dat zijn sporen in de culinaire wereld reeds verdiend heeft. Zanderink won in 2015 de prijs voor het beste en meest duurzame kookboek met ‘Liever Lokaal’ en schreef de boeken ‘De Nieuwe Keuken van de Veluwe’ en ‘Van Kop tot Kont’. En hij schreef tientallen artikelen voor Seasons over zeldzame producten. Meneer Wateetons schreef zeven lijvige kookboeken over robuuste onderwerpen als worst maken, roken, fermenteren, charcuterie en drank maken. Verschillende van zijn boeken werden genomineerd voor of wonnen een Kookboek van het Jaar prijs.