17-november-2023 |
Oude betaalterminal? Vervang die dan zo snel mogelijk

Oude betaalterminal? Vervang die dan zo snel mogelijk

Steeds meer Nederlanders en andere Europeanen gebruiken nieuwe betaalpassen van de kaartmerken Debit Mastercard en Visa Debit. Die nieuwe betaalpassen werken niet op jouw verouderde CCV Verifone Vx570 betaalterminal (tenzij je op diezelfde betaalterminal ook creditkaarten accepteert). Vervang daarom zo snel mogelijk jouw verouderde Vx570 betaalterminal. De tarieven voor pinbetalingen blijven hetzelfde.

pinapparaat-500
Jouw leverancier kan je adviseren bij de aanschaf of huur van een vervangende betaalterminal. Daarmee kunnen al jouw klanten met alle soorten pinpassen betalen, ook met oudere pinpassen van Maestro en V PAY en allemaal voor hetzelfde pintarief.

Nieuwe betaalpassen zorgen voor aanpassingen betaalautomaten
Vanaf midden 2023 maken de miljoenen Maestro- en Visa-betaalpassen in Nederland plaats voor nieuwe pinpassen. Dat betekent dat (bijna) alle betaalautomaten in winkels volgend jaar aangepast of vervangen worden.

Voor jou als ondernemer betekent dat je je pinautomaten moet updaten of vervangen. In 95% van de gevallen gaat het om een update. De Nederlandse Banken en betaalinstellingen passen hun processen en systemen aan zodat ondernemers kaarten van Debit Mastercard en Visa Debit flexibel kunnen accepten. Zij bieden de mogelijkheid om bestaande contracten voor Maestro en V PAY om te zetten, uit te breiden of aan te vullen voor de acceptatie van andere kaartsoorten, waaronder met name Visa Debit en Debit Mastercard. Vanuit hen ontvang je meer informatie over wat dit voor jouw contract betekent.

Neem contact op met jouw bank of betaalinstelling als je vragen hebt wat dit voor jouw betaalautomaten betekent.

Meer info van KNS -  070-3314634: Maikel Nicolai. Beleidsmedewerker Ondernemerszaken & Vaktechnologie


Terug naar boven