11-juni-2024 |
ME-AT maakt Duitse traditi­o­nele producten veganis­tisch

ME-AT maakt Duitse traditi­o­nele producten veganis­tisch

Het veganistische merk ME-AT the alternative, onderdeel van Vion Food Group, presenteert drie Duitse klassiekers in een plantaardig jasje: Neurenberger worstjes, Leberkäse en Sauerbraten. Deze producten zijn niet alleen visueel vergelijkbaar met hun dierlijke tegenhangers, maar bieden ook een authentieke smaakervaring. ME-AT the alternative richt zich op de eiwittransformatie, waarbij plantaardige eiwitbronnen centraal staan.

Nieuwe kijk op traditie

De visie van ME-AT the alternative is om mensen te stimuleren hun eiwitinname uit diverse bronnen te halen. Dit is vooral relevant gezien de gewoonte en sociale context waarin dierlijke producten een belangrijke rol spelen. De veganistische producten van ME-AT bieden een vertrouwde culinaire ervaring, zonder dat consumenten hun gewoonten drastisch hoeven aan te passen. Volgens Milos van Moorsel, Business Development Manager Plant-Based bij Vion, ligt de focus op het nabootsen van de originele smaak en textuur, maar ook op een positief voedingsprofiel.

Duurzaamheid voorop

ME-AT the alternative hecht veel waarde aan duurzame voedselproductie. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd, met soja afkomstig uit Europa of Noord-Amerika en altijd ontbossingsvrij. De tarwe komt uit Europa, terwijl de aardappelen uit Nederland komen, waar ook een regionale tuinbonenketen bestaat. Deze duurzame aanpak sluit aan bij de bredere doelstellingen van het merk.

Aanpasbare producten voor de markt

De veganistische producten van ME-AT the alternative zijn klaar voor productie en kunnen als private label worden aangeboden aan groothandelaren, detailhandelaren en discounters. De recepten kunnen op verzoek van de klant worden aangepast. ME-AT produceert in Leeuwarden, Nederland, en richt zich op de Europese markten, waaronder Duitsland. Deze aanpak zorgt ervoor dat de producten aansluiten bij de specifieke wensen en behoeften van de consument.

Vionfoodgroup.com

Terug naar boven