03-augustus-2022 |
KIDV publiceert internationale vergelijking van weggooi-logo’s

KIDV publiceert internationale vergelijking van weggooi-logo’s

Het KIDV heeft een eerste vergelijking gemaakt van het gebruik van weggooi-logo’s op verpakkingen in verschillende Europese landen. KIDV publiceerde een overzicht hiervan, wat voor bedrijven duidelijk maakt welke logo’s in die landen worden gebruikt, of dat vrijwillig dan wel verplicht is én waar bedrijven informatie kunnen vinden over de daar geldende bepalingen.

“In Nederland merken we steeds meer belangstelling voor onze Weggooiwijzer-logo’s. Vaak vragen bedrijven of die ook internationaal kunnen worden gebruikt? De inzamelmethoden van verpakkingsafval verschillen per land. Dat maken we nu inzichtelijk”, aldus projectleider Vincent Balk van het KIDV. Van de volgende acht landen zijn de Weggooiwijzer-systemen vergeleken: Italië, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. 

“Met sommige landen zou het mogelijk moeten zijn om meer afstemming te krijgen. Naar verwachting zal de Europese Commissie hier ook meer op gaan sturen”, vertelt Balk. “Bedrijven die die in verschillende landen hun producten op de markt brengen, hebben daar ook behoefte aan. Met onze vergelijking komen we hen alvast voor een deel tegemoet.” 

Klik hier voor het internationale overzicht weggooi-logo’s

Kidv.nl

Terug naar boven