13-juni-2024 |
Inschrijving Slavakto-vakwedstrijden 2024 van start

Inschrijving Slavakto-vakwedstrijden 2024 van start

De inschrijving voor de Slavakto-vakwedstrijden is geopend! Dit is hét moment voor vakmensen in de verssector om hun ambacht te tonen en kans te maken op de titel 'Algemeen Nederlands kampioen 2024'. Het inschrijven is mogelijk tot 24 september. De keuringen vinden plaats bij SVO vakopleiding food in Houten.

Ook dit jaar kunnen zowel ondernemers als SVO-studenten deelnemen. Nieuw is de het openstellen voor deelnemers vanuit andere verssectoren, wat het een diverse en spannende competitie maakt. Alle informatie over de voorwaarden, kosten en deelname is te vinden op www.slagerswedstrijden.nl.

Onze dank gaat uit naar de grossiers die het centraal inleveren van producten mogelijk maken. Dankzij hun steun kunnen deelnemers hun producten op een aantal speciale adressen inleveren.

Inleverdata
Inleverdata voor de wedstrijdproducten zijn als volgt:

  • 26 september 2024: Inleveren bij speciale inleveradressen.
  • 27 september 2024: Inleveren bij SVO in Houten.
  • Voor de rubriek show- en verkoopschotels geldt een uitzondering.
    Deze producten moeten op 30 september 2024 persoonlijk worden afgeleverd bij Expo Houten, waar ze na de keuring op de beursvloer worden gepresenteerd.

Net als bij eerdere edities worden alle producten zorgvuldig gekeurd door een groep enthousiaste juryleden onder leiding van wedstrijdleider Jan Nederhoed. De jury bestaat uit keurmeesters van Stichting Expertisecentrum Slagersambacht en andere experts uit het vak. Dit garandeert een eerlijke en professionele beoordeling van alle inzendingen.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten die gehouden wordt op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober in de beurshallen van Expo Houten. De genomineerden ontvangen een bericht over de precieze dag en tijd.

Stichting Slavakto
Deze vakwedstrijden wordt georganiseerd door Stichting Slavakto. De Slavakto-vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op de beursvloer wordt ruimte gemaakt zodat alle beursbezoekers goed zicht krijgen op ambachtelijk bereide producten uit eigen keukens. Dat de vakwedstrijden ook toegankelijk worden voor versspecialisten uit andere ambachtelijke versbranches benadrukt het belang van verbreding in de branches.


Terug naar boven