26-oktober-2020 | Door: Kiki Stender
Flavour

Flavour

In Flavour viert Yotam Ottolenghi, samen met co-auteur Ixta Belfrage, de oneindige mogelijkheden van groenten en laat hij zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. Als je begrijp wat groenten onderscheidend maakt kun je op basis daarvan vernieuwen en manieren te bedenken om hun smaak naar een hoger plan te brengen Dat kan op drie manieren: via de bereidingswijzen, combinaties maken en de producten zelf. en te vernieuwen. Doel: smaakbommen creëren die speciaal voor groenten zijn ontworpen. Flavour biedt een revolutionaire aanpak die groenten naar een nieuw niveau brengt.

ISBN 978 90 595 6991 1 

Uitgeverij: Fontaine Uitgevers (fontaineuitgevers.nl)

Aardappels met chaat masala

Ingrediënten

Krielaardappeltjes, chaat masala, geelwortelpoeder, yoghurt Griekse stijl, rode ui, chilipeper, koriander en nigella.

Courgettes met harissa

Ingrediënten

Knoflook, rozenharissa, chilipeper, citroen, citroensap, courgette en basilicumm

De auteurs

Yotam: “Het is mijn roeping geworden om groenten op nieuwe, opwindende manieren te presenteren. Maar toch twijfel ik soms: hoeveel manieren zijn er nog om een bloemkool te roosteren, een tomaat te snijden, een citroen uit te persen of een aubergine te bakken? Hoeveel geheimen zijn er nog te ontdekken met linzen of polenta? Gelukkig kan ik zeggen: nog heel veel.”

Ixta: “Groenten hebben dan wel het bovennatuurlijke vermogen om in een eindeloze variatie aan heerlijk eten te veranderen, maar het vergt een gerichte creatieve inspanning om die mogelijkheden te ontsluieren. Oftewel, de zoveelste manier om bloemkool te bereiden is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Dat was het resultaat van (veel) vallen en opstaan.”
 

Terug naar boven