26-januari-2023 |
Column Gerhard Kwak: Plaatselijke feesten

Column Gerhard Kwak: Plaatselijke feesten

Regelmatig zie je op het internet aankondigingen van plaatselijke feesten. Dat kan variëren van carnaval, tot een bloemencorso van de plaatselijke kermis tot een volksfeest of een wielerronde. Uitstekende gelegenheden om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Vrijwel iedereen wil aan die feestelijkheden meedoen en dat geeft de consument dus een extra zetje om daarbij ook bijpassende lekkernijen te kopen. Een feest moet nu eenmaal uitbundig gevierd worden. Begin dus vroegtijdig met bedenken hoe je dit aan gaat pakken. Dat kan op verschillende manieren:

Kleed de winkel aan met feestattributen van het feest zelf. Die zijn vaak wel te krijgen bij de organisatie die het feest regelt. Dat verhoogt de herkenbaarheid in de winkel.

Breng via een advertentie of folder en op jouw website artikelen onder de aandacht die gemakkelijk aan het feest te linken zijn. Ga er eens rustig voor zitten en bedenk samen met de medewerkers welke artikelen zich daarvoor lenen. Slagers kunnen bijvoorbeeld een aparte specialiteit maken die niet alleen qua smaak maar ook met de naam aan het feest gelinkt kan worden. Denk maar eens een snelle carnavalshap. Bloemburgers in een bloemmodel en bijvoorbeeld smakelijke gehaktschijven die je verkoopt als fietswielen tijdens de wielerronde. 

Bakkers kunnen komen met allerlei soorten aparte broodjes die de consument lekker in de hand kan eten en geef de boordjes namen gerelateerd aan het feest. De groente en fruitspeciaalzaken kunnen gemakkelijk inhaken op de gezondheid die je tijdens de feesten moet onderhouden. Presenteer dus lekkere stukjes fruit en pas daar je reclames op aan. 

Let vooral ook op het soort feest. Tijdens carnaval kun je bijvoorbeeld met lekker gemakkelijke en snel op te warmen maaltijden komen en tijdens een wielerronde zet je een kraam voor de deur waar je snelle hapjes en belegde broodjes kunt verkopen. Zodat de voorbijganger wat te snaaien heeft.

Bedenk steeds dat de artikelen die je onder de aandacht brengt bij voorkeur een naam krijgen die aan het feest wordt gelinkt. Dat vergroot de herkenbaarheid en zorgt voor extra reclame. Let er ook op dat je de medewerkers in de winkel feestelijk aankleedt. Een vlaggetje op hun revers, feestelijke carnavalsmutsen of petten van wielrenorganisaties.

Laat geen enkele kans laten liggen om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Tijdens plaatselijke feesten zijn er namelijk enorm veel mogelijkheden.

Terug naar boven