22-augustus-2024 |
Lidl introdu­ceert nieuwe gehaktmix met erwteneiwit

Lidl introdu­ceert nieuwe gehaktmix met erwteneiwit

Lidl zet een innovatieve stap in de Nederlandse voedingsindustrie met de introductie van een deels plantaardige gehaktmix. Dit product, dat voor 60% uit rundergehakt en voor 40% uit erwteneiwit bestaat, biedt een duurzame keuze voor gehaktliefhebbers zonder concessies te doen aan smaak. De gehaktmix belooft niet alleen een lagere CO2-uitstoot, maar is ook aanzienlijk goedkoper dan traditioneel rundergehakt.

Een hybride product voor een duurzamere toekomst

Met de lancering van deze gehaktmix speelt Lidl in op de groeiende vraag naar duurzame voedingsopties. Het product is vanaf vandaag verkrijgbaar in alle filialen van de supermarktketen en richt zich op consumenten die bewust willen kiezen voor een lagere milieu-impact. Volgens Geert de Vries, inkoper bij Lidl, behoudt de gehaktmix dezelfde smaak als puur rundergehakt, terwijl het tegelijkertijd duurzamer en betaalbaarder is. De mix, die wordt aangeboden voor €2,29 per 300 gram, is volgens De Vries perfect voor traditionele gerechten zoals pasta bolognese of de klassieke gehaktbal.

Lidl verlaagt prijzen van plantaardige producten

Naast de introductie van de gehaktmix heeft Lidl ook de prijzen van plantaardige basisproducten structureel verlaagd. Dit past in de bredere ambitie van de supermarkt om in 2030 het aandeel van plantaardige eiwitten in hun assortiment te vergroten tot 60%. Door de prijzen van plantaardige alternatieven zoals kwark, yoghurt, en vleesvervangers gelijk te trekken met of zelfs lager te maken dan die van dierlijke producten, wil Lidl een duurzame keuze toegankelijker maken voor een breder publiek. Volgens Martine van Haperen van Proveg zet Lidl hiermee een belangrijke stap richting een duurzamere voedselconsumptie in Nederland.

Lidl.nl

Terug naar boven