25-september-2024 |
Van Gelder introduceert plantaardige foie gras

Van Gelder introduceert plantaardige foie gras

Van Gelder verrast de markt met een primeur: plantaardige foie gras. Deze innovatie, gepresenteerd tijdens Gastvrij Rotterdam, speelt in op de groeiende vraag naar duurzame en diervriendelijke producten. De Nederlandse leverancier van aardappelen, groenten en fruit introduceert een plantaardig alternatief dat qua smaak en textuur vergelijkbaar is met traditionele ganzenlever. Het product belooft een luxe smaakbeleving, zonder de ethische bezwaren die vaak gepaard gaan met de productie van foie gras.

Het plantaardige alternatief van Van Gelder is ontwikkeld met zorg voor zowel de smaak als de herkomst van de ingrediënten. Cashewnoten, cacaoboter, kokosolie en truffelolie vormen de basis van dit innovatieve product. Deze zorgvuldig geselecteerde plantaardige vetten en aroma’s zorgen voor een romige textuur en een diepe umami-smaak. De plantaardige foie gras richt zich op foodserviceprofessionals die luxe en duurzaamheid willen combineren. Dit maakt het product tot een waardig alternatief voor traditionele foie gras, zonder in te boeten op kwaliteit.

Een nieuwe standaard voor de horeca

Van Gelder positioneert zich met deze lancering als een belangrijke speler in de plantaardige voedingsindustrie. Het familiebedrijf, dat ooit begon als lokale boer, toont opnieuw zijn innovatief vermogen en zet een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst voor de horeca. Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen op 23, 24 en 25 september zelf ervaren hoe deze plantaardige foie gras zich onderscheidt van andere vleesvervangers. Naast de foie gras presenteert Van Gelder nog 16 andere nieuwe plantaardige producten, waaronder zalmburgers en paté.

Misspublicity.nl

Terug naar boven