24-september-2024 |
Bonduelle Groep verkoopt saladeac­ti­vi­teiten in Frankrijk en Duitsland

Bonduelle Groep verkoopt saladeac­ti­vi­teiten in Frankrijk en Duitsland

De Bonduelle Groep heeft aangekondigd haar verpakte saladeactiviteiten in Frankrijk en Duitsland te willen verkopen. Dit besluit volgt op een decennium van afnemende saladeconsumptie in deze markten, verergerd door inflatie en toenemende concurrentie van huismerken. Hierdoor heeft de vers verpakte saladebranche een gestage daling in prestaties laten zien. 

Strategische samenwerkingen en onderhandelingen

Om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, heeft Bonduelle verschillende strategische initiatieven aangekondigd. Deze omvatten de herstructurering van Bonduelle Frais France, waarbij het hoofdkantoor wordt gestroomlijnd en een koper wordt gezocht voor de locatie in Saint Mihiel. Daarnaast voert het bedrijf exclusieve onderhandelingen met Les Crudettes, onderdeel van de LSDH Groep, over de overname van de Franse verpakte saladeactiviteiten, en met Taylor Farms voor de Duitse tak. 

Behoud van banen en focusverschuiving 

Deze maatregelen zijn erop gericht banen te behouden op de locaties van Bonduelle in Frankrijk en Europa, terwijl het bedrijf zich kan heroriënteren op andere bedrijfsactiviteiten, zoals vers bereide delicatessen, ingeblikt voedsel en diepvriesproducten. De Noord-Amerikaanse en Italiaanse activiteiten blijven buiten deze veranderingen, aangezien zij onder andere marktdynamieken opereren en zullen blijven groeien in de categorieën vers gesneden salades en delicatessen. 

Lopende besprekingen en toekomstige evaluaties 

Bonduelle is in overleg getreden met vertegenwoordigers van de werknemers, wat in de komende weken zal worden voortgezet, om een solide sociale ondersteuning te waarborgen tijdens deze transformatie. Deze transacties zijn onder voorbehoud van de benodigde goedkeuringen, maar Bonduelle heeft vertrouwen in de capaciteiten van de LSDH Groep en Taylor Farms om de activiteiten succesvol te beheren in hun respectieve markten. Daarnaast bekijkt het bedrijf de waarde van zijn saladedivisie in Noord-Amerika, met mogelijke financiële gevolgen die zullen worden opgenomen in de geconsolideerde jaarrekening van 30 juni 2024.

Bonduelle

Terug naar boven